Η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της CloudKnox, μίας νεοφυούς επιχείρησης που ειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού που βοηθά τις επιχειρήσεις να μειώσουν το μέγεθος της πρόσβασης που παρέχουν στο cloud τους.

Οι όροι της συμφωνίας εξαγοράς δεν γνωστοποιήθηκαν. Ωστόσο, η ίδια η εξαγορά φανερώνει ότι η Microsoft κάνει ένα ακόμα βήμα επέκτασης στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, σε συνδυασμό βέβαια με την προσπάθεια να διατηρήσει ασφαλή τόσο το λειτουργικό της σύστημα Windows όσο και τα υπόλοιπα προϊόντα της.

Τον Ιανουάριο η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι είχε έσοδα ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον τομέα της κυβερνοασφάλειας, κατά το προηγούμενο έτος, αυξημένα περισσότερο από 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος τομέας αναπτύσσεται ταχύτερα από κάθε άλλον στον οποίο δραστηριοποιείται ο τεχνολογικός κολοσσός.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Microsoft είχε ανακοινώσει την εξαγορά μίας άλλης αντίστοιχης εταιρείας, της RiskIQ, η οποία με το λογισμικό της μπορεί να εντοπίζει απειλές στο ολοκληρωμένο IT αποτύπωμα μίας επιχείρησης.

Το λογισμικό της CloudKnox συνεργάζεται με το Azure, την cloud πλατφόρμα της Microsoft, όπως επίσης και με τις αντίστοιχες πλατφόρμες των Amazon και Google. Αποστολή του είναι να εντοπίζει και να αφαιρεί περιπτώσεις αδειών χρήσης για υπαλλήλους και εικονικές ταυτότητες που δεν χρησιμοποιούνται ενεργά και μπορεί να εμφανίζει ειδοποιήσεις σχετικά με ασυνήθιστη δραστηριότητα.

Η start-up ιδρύθηκε το 2015 και έχει την έδρα της στο Σάνιβεϊλ της Καλιφόρνια, ενώ απασχολεί 58 υπαλλήλους. Στους επενδυτές της CloudKnox περιλαμβάνονται οι Sorenson Ventures, Dell Technologies Capital και Foundation Capital.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή