Οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας οδήγησαν σε θετικό έδαφος το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα Πέμπτη, καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία και η μικτή εικόνα που παρουσίασαν  τα εταιρικά αποτελέσματα  οδήγησαν τους επενδυτές στις μετοχές ανάπτυξης.

Ο βιομηχανικός Dow Jones  έκλεισε με άνοδο 25,35 μονάδων (+0,07%), στις 34.823,35 , ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 8,79 μονάδων (+0,2%), στις 4.367,48 μονάδες

Κορυφαίες εταιρείες , όπως Apple Inc, Amazon.com, Facebook Inc, Alphabet Inc και Microsoft Corp, σημείωσαν άνοδο  εν αναμονή της ανακοίνωσης των τριμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων τους  την επόμενη εβδομάδα, οδηγώντας σε άνοδο τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq. Ο δείκτης έκλεισε ενισχυμένος κατά 52,64 μονάδων (+0,36%), στις 14.684,6 μονάδες.

Ο αριθμός των εργαζομένων στις ΗΠΑ που υπέβαλαν αιτήσεις για πρώτη φορά για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε απροσδόκητα σε 419.000 την περασμένη εβδομάδα, ήτοι πολύ ψηλότερα από τις 350.000 που ανέμεναν οι αναλυτές . Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίζεις στην αγορά εργασίας αναζητώντας στοιχεία για τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας. Η Fed αναμένεται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και έχουν ήδη ξεκινήσει  οι συζητήσεις για το αν θα αυξήσει τα επιτόκια.

Από τους 11 κύριους κλάδους του S&P 500, ξεχώρισε ο κλάδος των εταιρειών τεχνολογίας, σημειώνοντας άνοδο 0,7%. Ο χρηματοοικονομικός κλάδος κατέγραψε τη  μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση. Μέχρι τώρα 104 εταρείες που μετέχουν στον δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, εκ των οποίων το 88% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τον Refinitiv. 

Η μετοχή της  Drugmaker Biogen Inc σημείωσε άνοδο 1,2%, ενώ η Domino’s Pizza Inc σημείωσε άνοδο 14,2%, καθώς  ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα β΄ τριμήνου που ξεπέρασαν τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street