Ανοδικά έκλεισαν οι περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές στην Ευρώπη, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στις αποφάσεις της ΕΚΤ, ενώ οι ισχυρές εταιρικές ανακοινώσεις κερδών δημιουργούν αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 σημείωσε άνοδο 0,56% και έκλεισε στις 456,53 μονάδες, με τις εταιρείες του κλάδου της αναψυχής και των ταξιδίων να σημειώνουν σημαντική άνοδο 2,6%. Όλοι οι κλάδοι πλην των οικιακών αγαθών έκλεισαν με θετικό πρόσημο.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε οριακές απώλειες της τάξης του 0,43 %, ή 29,98 μονάδες και έκλεισε στις 6.968,3 .

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν και οι κεφαλαιαγορές σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. Ο γερμανικός Dax σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,6%  ή 92,04 μονάδες και έκλεισε στις 15.514,54 .

Ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 6.481,59 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,27 % (17,11 μονάδες)

Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB έκλεισε κι αυτός με κέρδη της τάξης του 0,53% , και τερμάτισε στις 24.805,21 μονάδες, δηλαδή συν 129,6 μονάδες .

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη διατήρησε σταθερά τα επιτόκια,στέλνοντας σήμα ευελιξίας αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να “τσιμπάει”, ενώ θα διατηρήσει με αυξημένο ρυθμό τις αγορές ομολόγων στο πλαίσιο του PEPP για όσο ακόμη είναι αναγκαίο.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει εστιασμένο στην ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων, που λειτουργούν ως βαρόμετρο για τον αντίκτυπο της πανδημίας στην επιχειρηματική κοινότητα της Ευρώπης. Οι εταιρείες Unilever, Valeo, Publicis, ABB, Roche και Centrica και Mulberry Group είναι μεταξύ των πολλών που ανακοίνωσαν σήμερα.

Η μετοχή της σουηδικής εταιρείας επενδύσεων EQT σημείωσε άνοδο 12,8%, καθώς ανακοίνωσε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου.  Η μετοχή της Unilever σημείωσε πτώση 5,9%, καθώς η εταρεία ανακοίνωσε ότι το λειτουργικό περιθώριο κέρδους θα μειωθεί σε ετήσια βάση λόγω της ανόδου στις τιμές των εμπορευμάτων.

Στην Wall Street, οι μετοχές των Η.Π.Α. σημείωσαν ήπιες διακυμάνσεις καθώς οι επενδυτές αιφνιδιάστηκαν από την σημαντική άνοδο των αιτήσεων για τα επιδόματα ανεργίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές