Την εβδομάδα έως τις 18 Ιουλίου ο δείκτης ανάκαμψης παρουσίασε μικρή βελτίωση καθώς έφτασε στις 101,5 μονάδες από τις 100,7 μονάδες της προηγούμενης εβδομάδας. Κατά την εβδομάδα αυτή βελτίωση παρουσίασαν η αγορά εργασίας και η κινητικότητα. Από την άλλη μεριά, μειώθηκαν οι δείκτες της υγείας και την παραγωγής/ βιομηχανίας.

Στην Ευρωζώνη (της οποία τα στοιχεία από την Oxford Economics και παρουσιάζουν μια μικρή καθυστέρηση), συνεχίζεται η βελτίωση του δείκτη. Παρατηρείται λοιπόν περαιτέρω βελτίωση κατά την εβδομάδα έως τις 4 Ιουλίου, καθώς ο δείκτης έφτασε στις 85,8 μονάδες, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στις 85,4 μονάδες. Η βελτίωση του δείκτη οφείλεται κυρίως στις βελτιώσεις της ζήτησης / κατανάλωσης, ενώ ταυτόχρονα μειώθηκαν οι δείκτες του χρηματοοικονομικού κλάδου, της υγείας, και της παραγωγής / βιομηχανίας.

Προβλέψεις ΑΕΠ 2021-2024

Δεν υπάρχει αλλαγή στις προβλέψεις.

Πανδημία και Οικονομία
Οι θετικές τάσεις στην οικονομία παραμένουν παρά την αύξηση των κρουσμάτων, τους θανάτους και τις αλλαγές στα μέτρα αποστασιοποίησης.

* O καθηγητής Παναγιώτης Πετράκης, επιστημονικός υπεύθυνος στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του Προγράμματος Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης (E-learning) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με συνεργάτες τους Δρ. Π.Χ. Κωστή και Δρ. Κ.Η. Καυκά και ομάδα ερευνητών παράγουν τους δείκτες από τη Βάση Δεδομένων για Οικονομικές προβλέψεις.

Μεθοδολογία Δεικτών Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης του E-learning ΕΚΠΑ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia