Κάθετη πτώση θα παρουσιάσει η αμερικανική ανάπτυξη την επόμενη χρονιά, καθώς η ανάκαμψη του κλάδου των υπηρεσιών θα ξεθωριάσει. Αυτό ισχυρίζεται σε σημείωμα της προς τους πελάτες της, η Goldman Sachs.

Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά πως μετά τη δυναμική επέκταση της κυριότερης οικονομικής δύναμης του πλανήτη κατά το δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς, από το 2022 θα αρχίσει να… κατεβάζει ταχύτητα. Για το ίδιο λόγο, μάλιστα, ανεθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για το ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2021, κόβοντας από μία ποσοστιαία μονάδα, στο 8,5% και 5% αντιστοίχως.

Όπως σχολίασε ο οικονομολόγος της τράπεζας Γιαν Χάτζιους, σε σημείωμα του, μέχρι πρόσφατα οι προβλέψεις της Goldman κινούνταν πάνω από τις προσδοκίες της αγοράς, κάτι που δεν ισχύει πλέον καθώς αναμένεται αποκλιμάκωση της αμερικανικής οικονομίας μέσα στον επόμενο ένα, ενάμισι, χρόνο.

Η αλλαγή του τοπίου οφείλεται κυρίως στην αναζωπύρωση της πανδημίας και την ενίσχυση της διασποράς του κορωνοϊού που σημαίνει πως διάφοροι κλάδοι, όπως η ψυχαγωγία, η φιλοξενία, ακόμη και η επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία θα αργήσει τελικά πιο πολύ από το αρχικά προβλεπόμενο. Εξάλλου, η διατήρηση αυξημένων επιπέδων τηλεργασίας δεν ευνοεί τις δαπάνες κυρίως στον κλάδο των υπηρεσιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή