Η Γιουβέντους ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνία με όμιλο ιταλικών και διεθνών τραπεζών για μια σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου ύψους έως 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως και άλλα ποδοσφαιρικά σωματεία στην Ευρώπη, η ιταλική ομάδα επλήγη καίρια από τον αντίκτυπο της πανδημίας που κράτησε τους φιλάθλους εκτός γηπέδων και μείωσε τα εμπορικά έσοδα των εταιρειών. Η Γιουβέντους επέλεξε τις Goldman Sachs, JP Morgan, Mediobanca e UniCredit CIB ως συντονιστές της προσφοράς μετοχών, ανακοινώνοντας ότι οι τράπεζες ανέβαλαν να καλύψουν τυχόν αδιάθετες μετοχές.

Η ποδοσφαιρική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η Exor, η holding εταιρεία της οικογένειας Ανιέλι, θα στηρίξουν την προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου ώστε να διατηρήσει το 63,8% που κατέχει.

Η Γιουβέντους ήταν ανάμεσα στις 12 ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομάδες που υποστήριξαν το εγχείρημα της δημιουργίας μιας ανεξάρτητης λίγκας στην Ευρώπη. Η JP Morgan ήταν έτοιμη να χρηματοδοτήσει το σχέδιο με δωρεά 3,5 δις δολαρίων στα ιδρυτικά μέλη της European Super League.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι