Κατά της δημιουργίας ψηφιακού νομίσματος από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τάχθηκε το μέλος της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ, υποστηρίζοντας ότι ένα ψηφιακό δολάριο δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η αμερικανική οικονομία.

«Ενώ τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας εξακολουθούν να προκαλούν τεράστιο ενδιαφέρον στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες, παραμένω επιφυλακτικός ότι ένα ψηφιακό νόμισμο της Federal Reserve θα έλυνε οποιοδήποτε σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει το αμερικανικό σύστημα πληρωμών», δήλωσε ο Γουόλερ, τονίζοντας ότι το ψηφιακό νόμισμα θα αποτελέσει τη λύση σε ένα «υπό εύρεση» πρόβλημα.

Ο Γουόλερ επεσήμανε ότι το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα και η Federal Reserve αναλαμβάνουν επί του παρόντος έργα που θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση πληρωμών «αμέσως» μετά την έναρξή τους, πράγμα που σημαίνει ότι το ψηφιακό δολάριο δεν θα είναι τελικά σε θέση να βελτιώσει τις τεχνολογίες που βρίσκονται υπό ανάπτυξη.

Επικαλέστηκε μάλιστα μια πρόσφατη μελέτη της Federal Deposit Insurance Corporation που έδειξε ότι μόλις το 5,4% των νοικοκυριών των ΗΠΑ δεν είχε τραπεζικό λογαριασμό το 2019 και ότι το 75% αυτών δεν ενδιαφερόταν να αποκτήσει.

«Υπάρχουν πολλά νομικά, κανονιστικά και πολιτικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν προτού τα σταθερά νομίσματα πολλαπλασιαστούν με ασφάλεια», είπε. «Η άποψή μου, ωστόσο, είναι ότι ο ιδιωτικός τομέας αναπτύσσει ήδη εναλλακτικές πληρωμές για να ανταγωνιστεί το τραπεζικό σύστημα. Ως εκ τούτου, φαίνεται περιττό για τη Federal Reserve να δημιουργήσει ένα CBDC για να μειώσει το κόστος πληρωμών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή