To επίμαχο ζήτημα της δημιουργίας ψηφιακού δολαρίου ήταν ένα από τα πρώτα θέματα συζήτησης που τέθηκαν κατά τη σημερινή κατάθεση του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ενώπιον της επιτροπής τραπεζικών υποθέσεων της Γερουσίας.

Ο κ. Πάουελ δήλωσε κυριολεκτικά «αναποφάσιστος» για το θέμα της προώθησης CBCD από την Ομοσπονδιακή τράπεζα, αν και ξεκαθάρισε πως σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξει την έγκριση από το Κογκρέσο πριν προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

«Είμαι αναποφάσιστος για το κατά πόσο τα πλεονεκτήματα υπερτερούν τους κόστους και αντίστροφα» τόνισε ο κ. Πάουελ. Αν και σε κάθε περίπτωση επεσήμανε πως η Fed θα θελήσει να έχει τη στήριξη της κοινωνίας αλλά και του Κογκρέσου σε ένα τέτοιο εγχείρημα, ιδανικά μέσα και από τη μορφή κάποιας επίσημης νομοθετικής έγκρισης.

Θυμίζουμε πως η Fed, όπως και έτερες κεντρικές τράπεζες διεθνώς, έχουν αρχίσει να μελετούν σοβαρά την πιθανότητα έκδοσης ψηφιακού νομίσματος (CBDC). Μάλιστα, η έκθεση που βρίσκεται στα σκαριά από αναλυτές της Τράπεζας και η οποία θα «μετρά» τα οφέλη και τους κινδύνους από το ψηφιακό δολάριο, πιθανότατα θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο, αντί για μέσα στο Ιούλιο όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο ίδιος ο κ. Πάουελ σε χθεσινή ερώτηση που δέχτηκε από βουλευτή, κατά την κατάθεση του στην επιτροπή χρηματοοικονομικών υποθέσεων του Κογκρέσου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News