Οι ζημιές της Virgin Galactic διευρύνονται, όμως αυτό δεν εμποδίζει την διαστημική εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον να «ποντάρει» πολλά στο ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για μια… βόλτα στο διάστημα προσφέροντας και άλλα εισιτήρια προς διάθεση.

Η εταιρεία, στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου που ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο της Wall Street, κατέγραψε ζημιές EBITDA ύψους 56 εκατ. δολαρίων, ήτοι παραπάνω από τα 55,9 εκατ. του πρώτου τριμήνου. Τα δε, συνολικά της έσοδα ανήλθαν σε μόλις 571.000 δολάρια και αυτά μέσα από επιστημονικά ερευνητικά πειράματα.

Ωστόσο, το όραμα του Μπράνσον συνεχίζει να στοχεύει όλο και πιο ψηλά, με την εταιρεία να ανακοινώσει πως η επόμενη πτήση της θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου από το σταθμό του Spaceport America, στο Νέο Μεξικό. Στο πλήρωμα θα συμμετέχουν μέλη της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας. Οι δοκιμαστικές αυτές πτήσεις, όπως και αυτή που έκανε ο ίδιος ο μεγιστάνας πριν λίγες ημέρες σε ζωντανή σύνδεση, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το πλήρες άνοιγμα των πτήσεων σε τουρίστες, ιδανικά από τις αρχές του 2022.

Για το σκοπό αυτό, εξάλλου, η εταιρεία ανακοίνωσε πως «ανοίγει» κι άλλα εισιτήρια προς πώληση στην τιμή… ευκαιρίας των 450.000 δολαρίων τη θέση. Η αύξηση της τιμής, σαν αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης και της επιτυχίας των δοκιμαστικών πτήσεων, προκάλεσε την ικανοποίηση της αγοράς ωθώντας την τιμή της μετοχής της εταιρείας κατά 4% στα 31,53 δολάρια.

Σημειωτέον πως η Virgin Galactic αριθμεί ήδη περίπου 600 κρατήσεις εισιτηρίων για μελλοντικές πτήσεις, τις οποίες έχει διαθέσει σε τιμή μεταξύ 200.000 και 250.000 δολαρίων. Η νέα προσφορά στα 450.000 δολάρια έρχεται με εναλλακτικές επιλογές για κράτηση μεμονωμένης θέσης, κράτηση «πακέτου» θέσεων για ζευγάρια ή ολόκληρες οικογένειες, αλλά και την ακόμη πιο… ελκυστική ευκαιρία για τους δισεκατομμυριούχους για την κράτηση μιας ολόκληρης πτήσης.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ενεργειακή κρίση – Γιατί η Gazprom κατηγορείται για χειραγώγηση των τιμών που πλήττουν την ευρωπαϊκή αγορά
Διεθνή |

Η απειλή της ενεργειακής κρίσης και ο... ύποπτος ρόλος της Gazprom

Σύμφωνα με τους οπαδούς της θεωρίας, σκοπός της Μόσχας είναι να ωθήσει τις τιμές σε τόσο υψηλά επίπεδα, ώστε η Γερμανία να σπεύσει να εγκρίνει, δίχως επιφυλάξεις, το αμφιλεγόμενο πολιτικά έργο του Nord Stream 2, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα

Βρετανία – Καμπανάκι κινδύνου για τις αυξημένες ενεργειακές τιμές και τις ελλείψεις σε τρόφιμα
Διεθνή |

Βρετανία καμπανάκι κινδύνου για τις αυξημένες ενεργειακές τιμές

Έκτακτη συνάντηση με παράγοντες του εγχώριου ενεργειακού κλάδου πραγματοποίησε ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας, Κβάσι Κβαρτένγκ σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις για την κρίση εν όψει και του χειμώνα