Xωρίζουν τελικά οι δρόμοι της Μπαρτσελόνα με τον Λιονέλ Μέσι, με τον σύλλογο να ρίχνει την ευθύνη σε «οικονομικά και διαρθρωτικά εμπόδια» που έχουν να κάνουν με την ισπανική La Liga.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Μπαρτσελόνα παρά το γεγονός ότι είχε υπάρξει μια πρώτη συμφωνία για την υπογραφή συμβολαίου ανάμεσα στις δύο πλευρές αυτό δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί μετά από οικονομικά εμπόδια που θέτουν οι κανονισμοί της La Liga.

Οι Καταλανοί φαίνεται πως δεν συμφωνούν –όπως και η Ρεάλ Μαδρίτης- με τη συμφωνία των 2,7 δισ. ευρώ στην οποία κατέληξε η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος με το private equity της CVC Capital Partners, στο πλαίσιο του οποίου θα λάβουν περίπου 260 εκατ. ευρώ. Και αυτό διότι η συμμετοχή στη συμφωνία θα τους δεσμεύσουν να αγωνίζονται για τα επόμενα 40 χρόνια στη La Liga, όσο δηλαδή θα διαρκέσει η αποπληρωμή, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να συμμετάσχουν στην υπό σύσταση European Super League (ESL). Θυμίζουμε δε, πως παρά το γεγονός πως πολλοί από τους αρχικούς υποστηρικτές της ESL αποσύρθηκαν από το σχέδιο και δη, οι βρετανικοί σύλλογοι, οι δύο κορυφαίες ισπανικές ομάδες εξακολουθούν να μάχονται για τη σύσταση της κόντρα στην La Liga και βέβαια την UEFA.

Έτσι ο Μέσι θα αποτελέσει παρελθόν από τον σύλλογο στον οποίο βρέθηκε από τα 13 του χρόνια, στο πλαίσιο του παιδικού προγράμματος La Masia και κατέληξε να αγωνίζεται με την κορυφαία ομάδα από το 2004.

Το προηγούμενο συμβόλαιο του Μέσι με την FC Barcelona υπεγράφη το 2017 και ανερχόταν στα 675 εκατ. δολάρια.

Κάπως έτσι από αύριο θα ξεκινήσει το… κυνήγι των μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης για να αποκτήσουν τον Αργεντινό άσο της μπάλας. Πάντως, ήδη στα φαβορί θεωρούνται η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Σίτυ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι