Σε νέες υψηλές εκτιμήσεις για την πορεία του S&P 500 προχώρησε η Credit Suisse, παρά το γεγονός πως ο δείκτης των blue chips μετρά ήδη πολύ σημαντικά κέρδη για φέτος και διαδοχικά ιστορικά ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, ο στρατηγικός αναλυτής Τζόναθαν Γκόλουμπ σε σημείωμα του επανέλαβε την πρόβλεψη του πως ο S&P 500 θα «πιάσει» τις 4.600 μονάδες μέσα στη χρονιά, αλλά προέβλεψε περαιτέρω σημαντική άνοδο του μέσα στο 2022, έως και στις 5.000 μονάδες.

Όσον αφορά τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) των επιχειρήσεων του δείκτη, ο κ. Γκόλουπ αναθεώρησε την τιμή στόχο από τα 200 στα 210 δολάρια για φέτος και στα 230 από τα 215 δολάρια μέσα στο 2022. Μάλιστα, εκτίμησε πως τα κέρδη ανά μετοχή θα εκτοξευτούν περαιτέρω στα 250 δολάρια το 2023.

Ο αναλυτής της Credit Suisse εξήγησε πως ήδη κατά τα τελευταία πέντε τρίμηνα, η πλειονότητα των αναλυτών υποτίμησε την πορεία των EPS, με αποτέλεσμα οι εταιρικές επιδόσεις να είναι καλύτερες, ειδικά βέβαια κατά το δεύτερο τρίμηνο, όπου τα κέρδη ανά μετοχή είναι κατά μέσο όρο υψηλότερα κατά 16%. Και η καλή πορεία θα συνεχιστεί με φόντο την ανάκαμψη της οικονομίας, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες θα εξακολουθήσουν να βελτιώνονται, λόγω της πτώσης της ανεργίας και της αύξησης των μισθών.

Θυμίζουμε πως μόλις πριν λίγες ημέρες σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων της για την πορεία του S&P 500 είχε προχωρήσει και η Goldman Sachs προβλέποντας διατήρηση του ανοδικού ράλι του δείκτη σε βάθος διετίας. Συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα είχε ανεβάσει την πρόβλεψη του για την φετινή πορεία του S&P 500 από τις 4.300 στις 4.700 μονάδες και για το 2022 από τις 4.600 στις 4.900 μονάδες.

Αυτή την ώρα, στην αγορά της Νέας Υόρκης, ο S&P 500 σημειώνει μικρή πτώση και βρίσκεται στις 4.434 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street