Δύο αξιωματούχοι της Federal Reserve δήλωσαν ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται ραγδαία και ότι ενώ η αγορά εργασίας έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης, ο πληθωρισμός βρίσκεται ήδη σε ένα επίπεδο που θα μπορούσε να ικανοποιήσει το ένα σκέλος μιας βασικής δοκιμής ώστε να αρχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς, δήλωσε ότι προβλέπει πως ο περιορισμός του ρυθμού αγοράς ομολόγων θα αρχίσει το τέταρτο τρίμηνο, αλλά δεν αποκλείει αυτό να γίνει νωρίτερα αν η αγορά εργασίας συνεχίσει τον πρόσφατο τρομερό ρυθμό βελτίωσης.

Επιπλέον, τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ, Τομ Μπάρκιν, δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι ο πληθωρισμός έχει ήδη επιτύχει το όριο του 2% της Fed, σύμφωνα με τις ξεχωριστές εκτιμήσεις τους. Αυτή είναι μία από τις δύο απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται προτού ληφθούν υπόψη οι αυξήσεις των επιτοκίων.

Οι παρατηρήσεις τους είναι ένα σημάδι ότι καθώς οι αξιωματούχοι της Fed συζητούν για το πώς και πότε να μειώσουν τις αγορές περιουσιακών τους στοιχείων, γίνονται επίσης πιο λεπτομερείς στη συζήτησή τους για το τι θα χρειαστεί για να ικανοποιηθεί ο στόχος πληθωρισμού της Fed στο νέο πλαίσιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας