Η WWF Ελλάς απηύθηνε έκκληση προς τους πολίτες να υποστηρίξουν το αίτημα για ουσιαστική πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, «καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να προστατέψουμε αποτελεσματικά τα δάση μας». Στο συγκεκριμένο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα 63.000 πολίτες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η οργάνωση έστειλε την αναλυτική επιστολή στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, παραδίδοντας τις υπογραφές και αναλύοντας διεξοδικά «όλα όσα θα έπρεπε να γίνουν για να υπάρξει ουσιαστική και αποτελεσματική δασοπυροπροστασία στη χώρα».

Στα κύρια σημεία της η επιστολή αναφέρει ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην πρόληψη, στη δημιουργία μίας εθνικής στρατηγικής διαχείρισης πυρκαγιών, στην ύπαρξη διαφάνειας στην ανάλυση των αιτιών των πυρκαγιών και ανάλογη κάθαρση του θεσμικού πλαισίου. Επιπλέον, εκφράζεται η απαίτηση για διακομματική συμφωνία για την ανάγκη παύσης κάθε περαιτέρω υποβάθμισης του νομικού πλαισίου προστασίας της δασικής γης, ολοκλήρωση των δασικών χαρτών και αναστολή όλων των οικοδομικών αδειών για νέες κατασκευές εντός των καμένων περιοχών.

«Σας παραδίδουμε αυτές τις υπογραφές πολιτών με βαριά καρδιά για την ανυπολόγιστη καταστροφή που έχει συντελεστεί και ακόμα εξελίσσεται, και σας καλούμε να τις παραλάβετε με αίσθημα ευθύνης και δέσμευσή σας για τις απαραίτητες μεγάλες αλλαγές προς ένα αποτελεσματικό σύστημα δασοπροστασίας και πρόληψης των δασικών πυρκαγιών», καταλήγει η επιστολή την οποία υπογράφει ο κ. Δημήτρης Καραβέλλας, γενικός διευθυντής της WWF Ελλάς.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή εδώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green