Κατά 182.0000 αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Ιούλιο, σε μηνιαίο βαθμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η βρετανική στατιστική υπηρεσία.

Το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μειώθηκε οριακά στο 4,7% από 4,8% σε τριμηνιαία βάση, ενώ οι θέσεις εργασίας διαμορφώθηκαν σε 95.000 από 25.000 τον προηγούμενο και αντί 100.000 θέσεων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στη Βρετανία σημείωσαν πτώση σε μηνιαίο επίπεδο, καθώς υποχώρησαν κατά 7.800 σε σχέση με τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με το Reuters, τα στοιχεία παρουσιάσουν βελτίωση στη βρετανική αγορά εργασίας, καθώς η οικονομία της χώρας συνεχίζει την πορεία ανάκαμψης μετά από το lockdown που είχε επιβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού.

Στήριξη

Η βρετανική αγορά εργασίας έχει ενισχυθεί από τις επιδοτήσεις θέσεων εργασίας του υπουργού Οικονομικών Rishi Sunaak, που ανέλαβε την πληρωμή των μισθών 8,9 εκατ. εργαζόμενων στην κορύφωση της πανδημίας τον Μάιο του 2020, κατά το πρώτο lockdown, ενώ τώρα ο αριθμός αυτός έχει υποχωρήσει στις 1,9 εκατ. Θέσεις εργασίας.

«Γνωρίζω ότι θα υπάρξουν αναταράξεις στον ρόλο αλλά τα στοιχεία είναι υποσχόμενα», ανέφερε ο Sunak. «Υπαρχουν τώραα περισσότεροι εργαζόμενοι στα μισθολόγια από ό,τι σε οποιαδήποτο σημείο από τον Μάρτιο του 2020, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων που είναι ενταγμένοι σε πρόγραμμα στήριξης, είναι ο χαμηλότερος από την ισχύ του προγράμματος».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή