To Bitcoin ξεπέρασε σήμερα το επίπεδο των 50.000 δολαρίων, σημειώνοντας υψηλό τριμήνου, καθώς συνεχίζεται η ανάκαμψη της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Το ψηφιακό νόμισμα ανέβηκε πάνω από αυτό το επίπεδο χθες Κυριακή, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk, ενώ διαπραγματεύονταν περίπου στα 50.095 δολάρια σήμερα.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το Bitcoin έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, πάνω από 64.000 δολάρια, τον Απρίλιο, ωστόσο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αυξήθηκαν οι πωλητές, με αποτέλεσμα να πωληθεί ακόμη και κάτω από τα 30.000 δολάρια.

Ένας από τους κύριους λόγους ήταν τα μέτρα ελέγχου που ελήφθησαν από τις κινεζικές αρχές, με συνέπεια οι δραστηριότητες εξόρυξης bitcoin να κλείσουν και να μετακινηθούν αλλού.

Από τα μέσα Ιουλίου όμως το Bitcoin βρίσκεται σε σταθερή άνοδο.

Τις τελευταίες ημέρες, δύο βασικές ανακοινώσεις ήταν θετικές για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Την περασμένη εβδομάδα, η Coinbase δήλωσε ότι θα αγοράσει 500 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα, ενώ η Paypal ανακοίνωσε ότι από αυτή την εβδομάδα θα επιτρέπει στους χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου να κάνουν trading κρυπτονομισμάτων.

Εν τω μεταξύ και άλλα ψηφιακά νομίσματα κινήθηκαν επίσης υψηλότερα. Το Ether διαπραγματεύτηκε υψηλότερα κατά περίπου 1,8% στα 3.302,59 δολάρια νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Το Ethereum, το δίκτυο blockchain που τροφοδοτείται από το εν λόγω κρυπτονόμισμα, ενεργοποίησε μια βασική αναβάθμιση νωρίτερα αυτό το μήνα, η οποία βοήθησε στην αύξηση της τιμής.

Ο Vijay Ayyar, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Luno, δήλωσε ότι υπήρχαν πολλές αγορές γύρω στα επίπεδα των 29.000 έως 30.000 δολάρια όταν το Bitcoin σημείωνε 50% μειωμένη τιμή σε σχέση με το υψηλό όλων των εποχών του Απριλίου.

«Πολλοί μεγάλοι παίκτες εκμεταλλεύτηκαν αυτές τις τιμές», είπε ο Ayyar, προσθέτοντας ότι το Bitcoin θα μπορούσε να κινηθεί «για να δοκιμάσει ξανά τα υψηλά όλων των εποχών».

Η αξία ολόκληρης της αγοράς κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε τα 2,14 τρισ. δολάρια την Κυριακή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coinmarketcap.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto