Τα κρυπτονομίσματα αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον της χρηματοδότησης, πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην ετήσια παγκόσμια έρευνα blockchain της Deloitte.

«Σε μια εντυπωσιακή στροφή, οι leader της αγοράς παγκοσμίως βλέπουν όλο και περισσότερο τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ως το μέλλον» αναφέρει χαρακτηριστικά η Deloitte.

Από τα χιλιάδες στελέχη που ερωτήθηκαν σε όλη την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Αμερική, το 76% θεωρούν ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα χρησιμεύσουν ως ισχυρή εναλλακτική λύση ή άμεση αντικατάσταση των νομισμάτων fiat τα επόμενα 5-10 χρόνια.

Εν τω μεταξύ, το 39% των στελεχών πιστεύει ότι η ιδανική περίπτωση χρήσης ψηφιακών νομισμάτων που βασίζονται σε blockchain βρίσκεται στη δημιουργία αποκεντρωμένων συστημάτων χρηματοδότησης (DeFi).

Ωστόσο, αυτά τα στελέχη εξακολουθούν να ανησυχούν κυρίως για κανονιστικά εμπόδια και τους κινδύνους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που θέτουν εμπόδια στην πιο ευρεία υιοθέτησή τους.

Το 71% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο, ενώ το 63% είπε ότι οι κανονιστικές προκλήσεις απειλούν την αποδοχή και χρήση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Deloitte, το γεγονός ότι τα καθιερωμένα πρότυπα λογιστικής και φορολογικής επίπτωσης μπορεί να μην ισχύουν για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της βιομηχανίας.

«Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν έντονο ανταγωνισμό στον δανεισμό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Διερευνούν προσεγγίσεις βασισμένες σε περιουσιακά στοιχεία για την έκδοση δανείων », δήλωσε η Deloitte.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News