Συνεχίζεται το ισχυρό ρεύμα του κλάδου της ηλεκτροκίνησης, με την ανερχόμενη Rivian να καταθέτει αίτηση για δημόσια εγγραφή της τάξεως των 70-80 δισ. δολαρίων εκμεταλλευόμενη και το εξαιρετικά θετικό κλίμα που επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο για νέα IPOs.

Μάλιστα, στα επίπεδα αυτά, η Rivian θα παρουσιάζει μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία από την σήμερα, μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, την General Motors. Όμως θα είναι χαμηλότερα από την Tesla Inc., η αξία της οποίας πλησιάζει τα 700 δισ. δολάρια και η οποία έχει στα σκαριά ένα ηλεκτρικό ημιφορτηγό που θα ανταγωνίζεται το δρομολογούμενο μοντέλο της Rivian.

Η Rivian έχει ήδη παρουσιάσει σχεδιαστικά ένα νέο ηλεκτρικό ημιφορτηγό και ένα SUV, που αμφότερα θα μπουν σε παραγωγή μέσα στη χρονιά. Επίσης συνεργάζεται άμεσα με την Amazon για τη δημιουργία ηλεκτρικών μίνι-φορτηγών delivery για τις υπηρεσίες της πλατφόρμας. Η Amazon έχει ήδη προ-παραγγείλει 100.000 τέτοια φορτηγάκια, στο πλαίσιο της βελτίωσης της πράσινης στρατηγικής της.

Σημειωτέον πως η Rivian έχει στο μετοχολόγιο της ισχυρά ονόματα της αγοράς, όπως η Amazon.com, η BlackRock και η Soros Fund Management, καθώς το επενδυτικό και όχι μόνο ενδιαφέρον για το χώρο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου έχει φτάσει στα ύψη. Από τις αρχές του 2019 υπολογίζεται πως έχει συγκεντρώσει πάνω από 10,5 δισ. δολάρια από ιδιώτες επενδυτές, με πρώτη και κυριότερη την Αmazon.

Με τα χρήματα αυτά, η εταιρεία προχώρησε σε νέες σημαντικές επενδύσεις. Μάλιστα, μόλις προ ημερών το Reuters υποστήριξε πως η Rivian διαπραγματεύεται να επενδύσει τουλάχιστον 5 δισ. δολάρια στη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου στο Τέξας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green