Έντονη κριτική στην απόφαση της BlackRock να επενδύσει στην Κίνα, ασκεί ο Τζορτζ Σόρος , τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή εγκυμονεί κινδύνους για τα χρήματα των πελατών και τα συμφέροντα ασφαλείας των ΗΠΑ. Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά επιθέσεων του δισεκατομμυριούχου μεγαλοεπενδυτή ενάντια στις επενδύσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

«Το να ρίξεις δισεκατομμύρια δολάρια στην Κίνα τώρα είναι ένα τραγικό λάθος», έγραψε ο Σόρος σε δημοσίευμα της Wall Street Journal. «Είναι πιθανό να χάσει χρήματα για τους πελάτες της BlackRock και, το πιο σημαντικό, θα βλάψει τα εθνικά συμφέροντα ασφάλειας των ΗΠΑ και άλλων δημοκρατιών».

Η BlackRock, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Larry Fink, ηγείται μιας παγκόσμιας εισβολής στη βιομηχανία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Κίνας. Ο μεγαλύτερος διαχειριστής χρημάτων στον κόσμο τον περασμένο μήνα άρχισε να προσφέρει επενδυτικά προϊόντα σε Κινέζους ιδιώτες, δύο μήνες μετά την έγκριση για να γίνει η πρώτη εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων που ανήκει εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό.

Το σχόλιο ήταν ένα από τα πολλά που έχει γράψει ο Σόρος τις τελευταίες εβδομάδες για να προειδοποιήσει για τους κινδύνους από τους στενότερους οικονομικούς δεσμούς με την Κίνα του Σι Τζινπίνγκ. Ο Σόρος χαρακτηρίζει τον κινέζο ηγέτη ως τον «πιο επικίνδυνο εχθρό των ανοιχτών κοινωνιών στον κόσμο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή