Ξεχάστε τα χαρτάκια των παιδικών μας χρόνων, με παίκτες του ποδοσφαίρου, που ανταλλάσσαμε. Η αγαπημένη αυτή συνήθεια μιας άλλης εποχής, περνά πλέον σε άλλη διάσταση: γίνεται NFT και ανοίγει τον δρόμο για εισβολή ακόμα και επίσημων οργανώσεων στον χώρο των ψηφιακών επενδύσεων.

Η ισπανική La Liga ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφέρει NFT για όλους τους παίκτες της, σηματοδοτώντας έτσι την είσοδό της στα κρυπτονομίσματα.

Τα NFT, δηλαδή Non-Fungible Token είναι σαν ένα κρυπτονόμισμα. Στην πράξη είναι ένα ψηφιακό πιστοποιητικό πνευματικής ιδιοκτησίας, το οποίο αποθηκεύεται μέσα στο blockchain. Δηλαδή, ο ιδιοκτήτης ενός NFT κατέχει τα δικαιώματα για ένα περιουσιακό στοιχείο και την απόδειξη κυριότητας του.

Η La Liga συνεργάζεται με τη γαλλική νεοσύστατη εταιρεία Sorare για να λανσάρει τα NFT της. Η πλατφόρμα της Sorare επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν ψηφιακές κάρτες παικτών και να διαχειρίζονται ομάδες πέντε ατόμων σε ψηφιακά τουρνουά ποδοσφαίρου.

Η Sorare ανακοίνωσε επίσης ότι είχε συμφωνήσει για μια μακροπρόθεσμη, αποκλειστική συμφωνία αδειοδότησης με τη La Liga, στην οποία θα εμφανιστούν στην πλατφόρμα της κορυφαίοι παίκτες, όπως Antoine Griezmannτης Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Vinícius Júnior της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Pedri της Μπαρτσελόνα.

Οι σύλλογοι της La Liga θα λάβουν δικαιώματα στις πωλήσεις και η Sorare έχει πληρώσει μια ελάχιστη εγγύηση για να εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα.

Ο αθλητικός κλάδος εξερευνά τα κρυπτονομίσματα

Η La Liga είναι μία από τις πολλές αθλητικές ενώσεις που πηδούν στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Το ΝΒΑ για παράδειγμα, αδειοδοτεί τα σημαντικότερα παιχνίδια για μια συλλεκτική πλατφόρμα που ονομάζεται NBA Top Shot, η οποία αναπτύχθηκε από την start up blockhain Dapper Labs.

Στον κόσμο του ποδοσφαίρου, η Μάντσεστερ Σίτι έχει δύο συλλογές NFT. Εν τω μεταξύ, ορισμένοι σύλλογοι έχουν ξεκινήσει τα λεγόμενα fan tokens που επιτρέπουν στους κατόχους τους να ψηφίζουν για κυρίως μικρές αποφάσεις συλλόγων και να λαμβάνουν ορισμένα προνόμια.

Τον περασμένο μήνα, αποκαλύφθηκε ότι μέρος του πακέτου καλωσορίσματος του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν περιλάμβανε το οπαδικό σήμα του γαλλικού συλλόγου , το οποίο αναπτύχθηκε με την εταιρεία κρυπτονομισμάτων Socios.com.

Η Sorare λέει ότι έχει επεξεργαστεί περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις μέσω της πλατφόρμας της από τις αρχές του 2021. Η πλατφόρμα έχει περισσότερους από 500.000 εγγεγραμμένους χρήστες συνολικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News