Σε μια απόφαση -ορόσημο για τα blockchain, το SIX, το χρηματιστήριο της Ελβετίας, έλαβε έγκριση για την δημιουργία του πολυαναμενόμενου «ψηφιακού χρηματιστηρίου».

Το SIX Digital Exchange ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έλαβε δύο άδειες από τη FINMA, την εποπτεία των αγορών της χώρας, για τη λειτουργία χρηματιστηρίου και αποθετηρίου τίτλων που βασίζονται σε blockchain.

Πρόσθεσε επίσης ότι πλέον είναι σε θέση να ξεκινήσει ρυθμιζόμενες συναλλαγές με βάση την τεχνολογία blockchain.

Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πότε αναμένεται να λειτουργήσει η νέα «ψηφιακή αγορά», ούτε και για το ποια περιουσιακά στοιχεία θα επέτρεπε στους επενδυτές να εμπορεύονται. Ωστόσο, το ψηφιακό χρηματιστήριο θα μπορούσε να προσφέρει μια ρυθμιζόμενη εναλλακτική λύση στα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων, πολλά από τα οποία λειτουργούν εκτός των καθορισμένων κανόνων.

Το Binance, το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο, έχει αντιμετωπίσει αρκετές προειδοποιήσεις και απειλές από τις αρχές σε όλο τον κόσμο. Αλλά και η Coinbase, η οποία είναι μια οργανωμένη επιχείρηση, έχει δεχθεί επικρίσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγορά των ΗΠΑ.

Η έγκριση σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, τα οποία βλέπουν αυξανόμενη αποδοχή από πολλές μεγάλες εταιρείες και ακόμη και από ολόκληρα έθνη καθώς οι τιμές τους έχουν αυξηθεί.

Η PayPal, η Square και η Mastercard είναι μεταξύ των μεγάλων χρηματοπιστωτικών εταιρειών που έχουν προσφέρει υποστήριξη στα ψηφιακά νομίσματα, ενώ το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το bitcoin ως νόμιμο χρήμα.

Η SIX Digital Exchange δήλωσε ότι θα συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας της τους επόμενους μήνες. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι ελπίζει να προσελκύσει πελάτες, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και θεσμικών επενδυτών, και στοχεύει να ξεκινήσει το δίκτυο ανταλλαγών της παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News