
«Η τηλεκπαίδευση – όσο πολύτιμη κι αν στάθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο – δεν μπορεί ποτέ να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση», τονίζει στο μήνυμά της για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.
«Θωρακίζουμε, όλοι μαζί, την υγεία μας, τη δική μας και των γύρω μας. Εμβολιαζόμαστε, ελεγχόμαστε τακτικά, φοράμε τις μάσκες μας, τηρούμε τα μέτρα, μένουμε ασφαλείς και μαθαίνουμε ασφαλώς, μέσα στις τάξεις», αναφέρει.
Αναλυτικά το μήνυμα της κ. Κεραμέως:
«Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές,
Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά ελπιδοφόρα, με νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για όλους, σε ένα σχολείο πιο ελεύθερο, πιο αυτόνομο, πιο σύγχρονο.
Η φετινή χρονιά θα είναι ξεχωριστή, με πολλές καινοτομίες στο νέο σχολείο. Κάθε τετράχρονος μαθητής θα έχει θέση στα νηπιαγωγεία μας που ενισχύονται με δραστηριότητες στα Αγγλικά, ενώ ξεκινά και η καθολική εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας με νέες θεματικές που στόχο έχουν να εφοδιάσουν εσάς, τους μαθητές μας, με δεξιότητές ήπιες, ψηφιακές, δεξιότητες ζωής και τεχνολογίας. Εφόδια που θα σας είναι χρήσιμα σε έναν κόσμο που αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Επιπλέον, από φέτος θα λειτουργήσουν σχεδόν διπλάσια Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία από πέρυσι, καθώς και τα πρώτα έξι Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια στην ιστορία της χώρας. Ξεκινάει η πιλοτική εφαρμογή 123 Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στη Γενική Εκπαίδευση, ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε στους εκπαιδευτικούς μας, ενισχύοντας τα σχολεία μας με 11.700 μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση, τους πρώτους μετά από 12 ολόκληρα χρόνια και σε συνέχεια των περσινών 4.500 στην Ειδική Αγωγή. Παράλληλα, συνεχίζονται οι οριζόντιες επιμορφώσεις, όπως, μεταξύ άλλων, σε ψηφιακά εργαλεία και στα εργαστήρια δεξιοτήτων, ενώ προχωρούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό δεξιοτήτων – εξοπλισμού/υποδομών – υπηρεσιών.
Το έτος 2021-2022, εκτός από την περαιτέρω αναβάθμιση των σχολείων μας, θέτουμε άλλον έναν κοινό στόχο: στις σχολικές μας αίθουσες να αντηχούν όλο το χρόνο παιδικές φωνές και μαθήματα. Η τηλεκπαίδευση – όσο πολύτιμη κι αν στάθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο – δεν μπορεί ποτέ να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση. Γι’ αυτό θωρακίζουμε, όλοι μαζί, την υγεία μας, τη δική μας και των γύρω μας. Εμβολιαζόμαστε, ελεγχόμαστε τακτικά, φοράμε τις μάσκες μας, τηρούμε τα μέτρα, μένουμε ασφαλείς και μαθαίνουμε ασφαλώς, μέσα στις τάξεις.
Η βοήθεια όλων, εκπαιδευτικών, στελεχών εκπαίδευσης, μαθητών, γονέων, για άλλη μία φορά αναγκαία και πολύτιμη. Σας ευχαριστούμε θερμά, από καρδιάς, για την ανεκτίμητη προσφορά σας στην εκπαίδευση της χώρας μας.
Το καίριο όφελος της συλλογικής προσπάθειας: η διασφάλιση της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας και η σταδιακή επιστροφή μας στην κανονικότητα.
Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους, με υγεία, πρόοδο, ελπίδα, αισιοδοξία και όνειρα!
Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων»


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές