Η μετοχή της ελβετικής υποδηματοποιίας On Holding AG, στην οποία έχει επενδύσει ο θρύλος του τένις Ρότζερ Φέντερερ, κατέγραψε άνοδο 48% την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η τιμή της μετοχής ανήλθε σε 35,40 δολάρια, από 24 δολάρια κατά την αρχική δημόσια προσφορά. Η εταιρεία που εδρεύει στη Ζυρίχη συγκέντρωσε 746 εκατομμύρια δολάρια.

Η On έχει γίνει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες υποδημάτων στον κόσμο από τότε που ιδρύθηκε πριν από μια δεκαετία.

Ο Φέντερερ έγινε μέτοχος το 2019 και βοήθησε στο σχεδιασμό ενός μοντέλου, το οποίο πωλείται για περίπου 200 δολ..

«Η IPO μας δίνει μια άλλη γραμμή εκκίνησης, την ευκαιρία να αναπτυχθούμε περαιτέρω σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο συνιδρυτής David Allemann σε συνέντευξή του.

Αποκάλυψε μάλιστα, ότι σχεδιάζει να ανοίξει το επόμενο κατάστημα στο Τόκιο το 2022 και κοιτάζει επιπλέον καταστήματα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Λίγο πριν από το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης ο Allemann μαζί με 100 άλλους δρομείς έκαναν τζόκινγκ κατά μήκος του ποταμού Hudson μέχρι το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης .

Τα καθαρά έσοδα της On ανήλθαν σε 3,8 εκατομμύρια φράγκα (4,1 εκατομμύρια δολάρια) το εξάμηνο έως τον Ιούνιο, έναντι ζημίας 33,1 εκατομμυρίων φράγκων ένα χρόνο νωρίτερα. Το προσαρμοσμένο Ebitda για το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν 47,3 εκατομμύρια φράγκα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport