Με άνοδο 10% έτρεξε το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, σε σύγκριση με πέρυσι το ίδιο διάστημα, η διακίνηση containers από τον προβλήτα Ι του ΟΛΠ σύμφωνα με πληροφορίες  του ot.gr.

Παράλληλα στα επίπεδα του 2019 επανήλθε  η δραστηριότητα και του car terminal.

Να σημειωθεί ότι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η μεταβίβαση του 16% των μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ, στην Cosco, αφού πριν υπογραφεί η σχετική συμφωνία και στη συνέχεια περάσει από τη Βουλή.

Στο μεταξύ με μικρή πτώση (-0,5%) έκλεισε το οκτάμηνο για τους δυο προβλήτες της ΣΕΠ (Cosco Shipping Ports) στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η κινεζική μητρική εταιρεία.

Ειδικότερα η Piraeus Container Terminal S.A. διακίνησε τον Αύγουστο του 2021 425,5 χιλιάδες Teu έναντι 419,6  χιλιάδων Teu τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι (+1,4%) ενώ στο οκτάμηνο Ιανουαρίου -Αυγούστου διακίνησε  3.241,1 χιλιάδες Teu έναντι 3.258,3  χιλιάδες Teu το οκτάμηνο του 2020.

Οι δυο προβλήτες της ΣΕΠ είναι οι μοναδικοί σε ευρωπαϊκό έδαφος που καταγράφουν απώλειες έστω και ελάχιστες το οκτάμηνο.

Πάντως στο σύνολο (τρεις προβλήτες) το λιμάνια του Πειραιά κινείται σε θετικό έδαφος στο οκτάμηνο στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια
«Μποτιλιάρισμα» πλοίων στο λιμάνι του Λος Αντζελες – «Καθηλωμένα» 500.000 εμπορευματοκιβώτια
Διεθνή |

«Μποτιλιάρισμα» πλοίων στο λιμάνι του Λος Αντζελες – «Καθηλωμένα» 500.000 εμπορευματοκιβώτια

Tο Λος Αντζελες είχε την περασμένη Τρίτη, λόγου χάριν, 19 τεράστια πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη σειρά για να ελλιμενιστούν, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μετέφερε 16.022 εξ αυτών