Το Stanford βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα σχολεία για να σπουδάσει κανείς διοίκηση επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, ενώ την πρώτη θέση στην Ευρώπη κατέλαβε το IMD στη Λωζάννη σύμφωνα με τη σχετική λίστα του Bloomberg για το 2021.

Πρόκειται για σχολές με προγράμματα ΜΒΑ τα οποία προσελκύουν κάθε χρόνο πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από φοιτητές οι οποίοι θεωρούν ότι με την ολοκλήρωσή τους ανοίγουν οι πόρτες για μια πιο πετυχημένη επαγγελματική πορεία.

Το Stanford έχει βρεθεί πολλές φορές στις κορυφαίες θέσεις της σχετικής λίστας με τη σχολή Tuck και το Harvard να ακολουθούν στις επόμενες θέσεις.

Την τέταρτη θέση στις ΗΠΑ καταλαμβάνει το Northwestern University Kellogg School of Management και ακολουθεί το Columbia Business School, το MIT Sloan και το Wharton. Επίσης, ακολουθούν το University of Virginia Darden School of Business και το University of California Berkeley Haas School of Business.

Η κατάταξη προέκυψε μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με συμμετοχή σχεδόν 20.000 φοιτητών, προσωπικού και στελεχών που αναλαμβάνουν την επιλογή για τις σχολές αυτές. Επίσης για την κατάταξη λαμβάνονται υπόψη τα δεδομένα από την απασχόληση και τις αποδοχές των αποφοίτων που διατηρούν τέτοιες σχολές.

Το 2020 το Bloomberg δεν είχε προχωρήσει σε λεπτομερή κατάταξη λόγω της πανδημίας που βρισκόταν στο απόγειό της.

Η κατάταξη του Bloomberg ΜΒΑ προκύπτει συνολικά από πέντε κατηγορίες παροχών: το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η μάθηση, η διαδικτύωση, η επιχειρηματικότητα, οι αποδοχές και η διαφορετικότητα. Για να βγει το σκορ κάθε σχολείο καλείται να προτείνει εκείνο ποια κατηγορία είναι πιο σημαντική για το ίδιο, πριν  προχωρήσει η συνολική αξιολόγηση.

Στη συνέχεια ακολουθεί έρευνα με βάση ερωτηματολόγιο. Τα δεδομένα της έρευνας αυτής «παντρεύονται» με στοιχεία απασχόλησης και αποδοχών για να προκύψει τελικά η τελική βαθμολογία με ανώτατο όριο το 100 για κάθε σχολείο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...