Οι Σέρρες είναι μια πόλη που αξίζει να ζεις είπε ο Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήμαρχος της πόλης,  μιλώντας στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ, αποκαλύπτοντας ότι ο στρατηγικός στόχος να αποκτήσει η περιοχή την 8η τεχνολογική «Εδέμ» στον κόσμο βρίσκεται πολύ κοντά.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Σερρών έχει υποβάλλει πρόταση για την κατασκευή και λειτουργία του Πάρκου Τεχνολογίας, Πολιτισμού και ΑΠΕ «Eden Project Hellas».

Σε μια τέτοια «Εδέμ» πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η Σύνοδος των G7 στην Κορνουάλη. Πρόκειται για ένα από τα αξιοθέατα προηγμένης τεχνολογίας, που αποτελεί στην ουσία ένα φουτουριστικό θερμοκήπιο με χιλιάδες είδη φυτών, με κάθε ένα να προσομοιώνει έναν διαφορετικό βιότοπο.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος έχει δεσμευτεί μια έκταση 1.000 στρεμμάτων στην νότια της πόλης των Σερρών, στην περιοχή Λευκώνας και ήδη ο δήμος έχει υπογράψει τη σχετική συμφωνία με τους Άγγλους.

Εν τω μεταξύ η πόλη θα αποκτήσει ένα και ένα μεγάλο πολιτιστικό πάρκο, το «Πολιτιστικό Πάρκο Κωνσταντίνος Καραμανλής», αξιοποιώντας την έκταση ενός εγκαταλειμμένου στρατοπέδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus