Ήπια ανοδικά και με αρκετή δόση επιφυλακτικότητας κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δείχνει διαθέσεις να ανακάμψει από τη χθεσινή βουτιά, αλλά όχι και να ανέλθει σε επίπεδα που μπορεί να εμπεριέχουν μεγαλύτερο ρίσκο. Έτσι ο γενικός δείκτης κινείται πέριξ των 896 μονάδων με κέρδη 0,48%, με τις συναλλαγές να έχουν ρίξει τους ρυθμούς τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η τεχνική εικόνα του Γενικού Δείκτη

Πάντως, σήμερα το διεθνές κλίμα είναι ελαφρώς πιο υποστηρικτικό στην αγορά, καθώς και εκεί γίνεται προσπάθεια ανάκαμψης, ωστόσο μέχρι να ολοκληρωθεί αύριο, Τετάρτη, η συνεδρίαση της Federal Reserve και ο επενδυτικός κόσμος δεν έχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πολιτική της, οι κινήσεις είναι επιφυλακτικές. Η συναινετική πρόβλεψη μεταξύ οικονομολόγων είναι ότι ο Πάουελ, ο επικεφαλής της Fed, θα αφήσει να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει να αρχίσει να μειώνει τις αγορές ύψους 120 δισ. δολαρίων σε ομόλογα του Δημοσίου και ενυπόθηκους τίτλους.

Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση, τότε θα έχει αρχίσει σταδιακά το tapering, η μείωση του ρυθμού αγορών τίτλων, όπως και το 2013, προκαλώντας μια μεγάλη μετατόπιση κεφαλαίων σε παγκόσμια κλίμα. Και φυσικά σε αυτό το μέτωπο μπορεί να βρεθεί και η περιφερειακή ελληνική αγορά, η οποία ήδη στερείται μεγάλων κεφαλαίων που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.

Ανοδικά Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς

Σε ένα τέτοιο κλίμα τα πρόσημα στο ταμπλό είναι ευμετάβλητα, με μόνες τις Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς να βρίσκονται σταθερά με σημαντικά κέρδη. Θετικές είναι και κινήσεις στην πλειονότητα των τίτλων, με τις Aegean, Motor Oil, Coca Cola και ΕΧΑΕ να ξεχωρίζουν, σε αντίθεση με το -0,49% του ΟΤΕ που επιδρά αρνητικά, όπως και το -0,20% του Μυτιληναίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους