Ο Γενικός Δείκτης κατέρρευσε συσχετισμένος με τις διεθνείς αγορές, χάνοντας τη στήριξη των 899 μονάδων που οριοθετούσε την προϋπολογισμένη ανοδικότητά του. Μάλιστα, η ένταση των ρευστοποιήσεων ανάγκασε τον Δείκτη να δοκιμάσει έως και το στοπ του στις 890 μονάδες, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά 886,07 μονάδες, και το οποίο οι ελάχιστοι εναπομείναντες αγοραστές έσωσαν στο τέλος της συνεδρίασης.

Η Αθήνα πλήρωσε τη ραθυμία να εκμεταλλευτεί το τόσο καλό κλίμα των τελευταίων εβδομάδων, και κυριολεκτικά «έκαψε» όλα τα καλά νέα, όπως επιτυχημένες ΑΜΚ, αναβαθμίσεις οίκων, εταιρικές αναδιαρθρώσεις, αναβαλλόμενο φόρο, κ.α.

Έτσι, η τραγική κατάληξη, ή έστω η φημολογία, του επενδυτικού κολοσσού της Evergrande, σε συνδυασμό με την αναζήτηση αφορμής για σοβαρή διόρθωση από τα ιστορικά υψηλά στις ΗΠΑ και το επικείμενο tapering της Fed, ανάγκασε τους αγοραστές να αποσυρθούν και να δώσουν τη θέση τους σε πανικοβλημένους πωλητές.

Το επίπεδο των 890 μονάδων, εφόσον προσπελαστεί, πρέπει να τηρηθεί και να αναγκάσει σε έξοδο από αγοραστικές θέσεις, τουλάχιστον μέχρι να αλλάξει το στήσιμο. Το επόμενο σημείο στήριξης του Δείκτη είναι οι 865 μονάδες, ενώ η αντίσταση πλέον έχει οριοθετηθεί στις 903.

Πρέπει, τέλος, να σημειωθεί, ότι η εικόνα των επιμέρους μετοχών είναι πολύ καλύτερη, καθώς παρά τις έντονες πιέσεις, πλείονες τίτλοι συντήρησαν τα αγοραστικά τους σήματα, δίδοντας μάλιστα και ευκαιρία επανεισόδου λόγω του ότι βρέθηκαν σε σοβαρές στηρίξεις.

Μεταξύ αυτών, οι ΟΤΕ, Mytilineos, Viohalco, ΕΥΔΑΠ, όπως και οι Eurobank και ETE, παρέα με τον Δείκτη Τραπεζών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News