Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς αν και υπήρξαν κάποιες προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ανησυχίες που προκαλούν οι εξελίξεις γύρω από την Evergrande, εντούτοις η αβεβαιότητα παραμένει.

Οι Ιάπωνες επενδυτές επέστρεψαν από τη χθεσινή αργία τους, με τον Nikkei 225 να κλείνει κατά 2,17% χαμηλότερα στις 29.839,71 μονάδες, καθώς οι μετοχές του ομίλου Softbank Group υποχώρησαν κατά 4,98%. Ο δείκτης Topix έχασε 1,7% στις 2.064,55 μονάδες. Από την άλλη, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος υποχώρησε κατά περισσότερο από 3% τη Δευτέρα εν μέσω φόβων γύρω από την Evergrande, σημείωσε άνοδο 0,17%. Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα και τη Νότια Κορέα είναι κλειστές την Τρίτη λόγω αργίας.

Οι μετοχές της China Evergrande Group υποχώρησαν κατά 0,44%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Properties σημείωσε άνοδο 2,08%, ανακάμπτοντας εν μέρει από τις απώλειες της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος του Evergrande προσπάθησε να καθησυχάσει τις αγορές, λέγοντας ότι η εταιρεία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι σε αγοραστές ακινήτων, επενδυτές, εταίρους και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους αναλυτές της S&P Global Ratings υπάρχει η εκτίμηση ότι το Πεκίνο θα αναγκαστεί να παρέμβει μόνο εάν υπάρχει μια εκτεταμένη διάχυση της κρίσης, η οποία θα πυροδοτήσει ένα ντόμινο καταρρεύσεων μεγάλων ομίλων στην αγορά ακινήτων.

Πέραν όμως των ανησυχιών για την Evergrande, ξεχώρισε ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών, αφού οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ένα σχέδιο για τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών για διεθνείς επισκέπτες που είναι εμβολιασμένοι. Οι μετοχές της Qantas Airways στην Αυστραλία κέρδισαν 2,23%. Στην Ιαπωνία, οι μετοχές της Japan Airlines σημείωσαν άνοδο 4,47%, ενώ η ANA Holdings σημείωσε άνοδο 2,53%. Οι μετοχές της Singapore Airlines στη Σιγκαπούρη κέρδισαν 2,71%, ενώ οι μετοχές της Cathay Pacific στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν κατά 2,69%

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές