Η JPMorgan Chase εγκαινίασε σήμερα την πολυαναμενόμενη ψηφιακή της τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με την κίνηση, ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός τίθεται επί της «απέναντι» από κορυφαία βρετανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως οι: HSBC, Barclays, Lloyds and NatWest, καθώς και start-ups όπως η Monzo και η Starling.

Παράγοντες της αγοράς, επισημαίνουν ότι η νέα ψηφιακή τράπεζα, θα «αναθερμάνει» την κόντρα της JPMorgan με την Goldman Sachs, η οποία λάνσαρε τη δική της ψηφιακή τράπεζα «Marcus» στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018.

Η JPMorgan ανακοίνωσε τα σχέδια της να «φέρει» το brand «Chase» στο Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς ωστόσο φυσικά καταστήματα, αλλά μέσω της μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την πρώτη διεθνή επέκταση της εμπορικής τράπεζας στα 222 χρόνια παρουσίας της.

Chase’s debit card is seen in this undated handout photo obtained by Reuters on September 20, 2021. Chase/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.

Η JP Morgan θα προσφέρει αρχικά μόνο τρεχούμενους λογαριασμούς μέσω του νέου δανειστή Chase, πριν εισαγάγει άλλα προϊόντα όπως αποταμιεύσεις και δάνεια στο μέλλον.

Και ο αριθμός των εργαζομένων που εμπλέκονται στο Chase ξεπερνά αυτόν πολλών νεοσύστατων επιχειρήσεων, με 400 να επικεντρώνονται στο έργο στο Λονδίνο, 200 στο Εδιμβούργο και 250 ακόμη στην Ινδία και τις Φιλιππίνες.

Η τράπεζα σχεδιάζει να επενδύσει σημαντικά στη λειτουργία του Ηνωμένου Βασιλείου και να συγκεντρώσει «εκατομμύρια πελάτες με την πάροδο του χρόνου» για να είναι βιώσιμη, προτού ενδεχομένως επεκταθεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή