Πρωτοφανή χαρακτήρισε τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού και την εικόνα στην αμερικανική αγορά εργασίας, ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ.

«Ζούμε πραγματικά σε μοναδικές εποχές. Δεν έχω δει ποτέ τέτοιου είδους ζητήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού και ποτέ δεν έχω δει μια οικονομία που συνδυάζει δραστικές ελλείψεις εργατικού δυναμικού με πολλούς ανέργους και πολύ χαλάρωση στην αγορά εργασίας», δήλωσε ο κ. Πάουελ κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκδήλωσης Fed Listens: Perspectives on the Pandemic Recovery.

Στις ΗΠΑ τον Αύγουστο καταγράφηκαν 235.000 νέες θέσεις, πολύ χαμηλότερα από τα αναμενόμενα 750.000, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Περισσότεροι από 22 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχασαν τη δουλειά τους τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020 λόγω της πανδημίας. Η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου εξακολουθεί να έχει 8,4 εκατομμύρια άνεργους εργαζόμενους από τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σε νέο ρεκόρ 10,9 εκατομμυρίων τον Ιούλιο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας.

«Είναι μια πολύ γρήγορα μεταβαλλόμενη οικονομία», δήλωσε ο Πάουελ, προσθέτοντας ότι η ανάκαμψη θα είναι διαφορετική από άλλες κρίσεις του παρελθόντος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή