Το 2020, 1,3 εκατομμύρια άτομα απασχολούνταν στον τομέα του αθλητισμού στην ΕΕ , αντιπροσωπεύοντας το 0,7% της συνολικής απασχόλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Eurostat στη δημοσιότητα.

Οι χώρες της ΕΕ με το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων που εργάζονται στον τομέα του αθλητισμού ήταν η Σουηδία (1,6%), η Φινλανδία (1,4%), η Ισπανία και οι Κάτω Χώρες (αμφότερες 1,0%).

Μεταξύ 2015 και 2020, η απασχόληση στον αθλητισμό αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 1,6% κάθε χρόνο, έναντι +0,8% για τη συνολική απασχόληση. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση περίπου 100.000 ατόμων που απασχολούνται στον αθλητισμό, με την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και τη Γερμανία να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ αυτής της αύξησης.

Ειδικότερα στην Ελλάδα το εν λόγω ποσοστό ήταν ο,4% το 2015 και ανήλθε στο 0,7% το 2020.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο αριθμός των ατόμων που απασχολούνται στον αθλητισμό αυξήθηκε σε 21 από τις 27 χώρες της ΕΕ.

Ωστόσο, το 2020, η απασχόληση στον αθλητισμό μειώθηκε κατά 4,0% σε σύγκριση με το 2019, έναντι -1,3% που καταγράφηκε για τη συνολική απασχόληση.

Το ένα τρίτο των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό είναι νέοι.

Όσον αφορά την ηλικία, το 33% των απασχολούμενων είναι νέοι (ηλικίας 15-29 ετών), σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό που παρατηρήθηκε για τη συνολική απασχόληση (17%). Τα άτομα ηλικίας 30-64 ετών αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μερίδιο εργαζομένων σε αυτόν τον τομέα (64% – 16 ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο από το ποσοστό που αναφέρθηκε για τη συνολική απασχόληση).

Οι γυναίκες αντιπροσώπευαν το 43% της απασχόλησης της ΕΕ στον τομέα του αθλητισμού, αντικατοπτρίζοντας τη δομή του συνολικού απασχολούμενου πληθυσμού (46% των γυναικών).

Η απασχόληση στον αθλητισμό περιλαμβάνει επαγγέλματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό στον αθλητικό τομέα, π.χ. επαγγελματίες αθλητές, επαγγελματίες προπονητές σε κέντρα γυμναστικής, μη αθλητικά επαγγέλματα στον αθλητικό τομέα, π.χ. ρεσεψιονίστ σε κέντρα γυμναστικής και δουλειές που σχετίζονται με τον αθλητισμό εκτός του αθλητικού τομέα, π.χ. εκπαιδευτές σχολικού αθλητισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι