Άκρως αρνητικό αναμένεται, τελικά, να είναι το κλείσιμο του Σεπτεμβρίου και για τη Wall Street, η οποία σήμερα κινείται εκ νέου αρνητικά, υπό το βάρος του τεχνολογικού κλάδου.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,23% στις 34.788 μονάδες, με τον S&P 500 να είναι στο -0,76% και στις 4.409 μονάδες, ενώ ο Nasdaq επιχειρεί στις 14.772 μονάδες με απώλειες 1,32%.

Η αβεβαιότητα για τη δημοσιονομική θέση της διοίκησης Μπάιντεν, σε συνδυασμό με το εύθραυστο διεθνές περιβάλλον, έχει οδηγήσει πολλά κεφάλαια της Wall Street να αναζητήσουν την ασφάλεια των τίτλων σταθερού εισοδήματος, ήτοι των ομολόγων.

Έτσι, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κινείται σήμερα υψηλότερα, στα επίπεδα του 1,54%, τα οποία και αποτελούν τα υψηλότερα από τον περασμένο Ιούνιο.

Ο τεχνολογικός κλάδος δέχεται ισχυρές πιέσεις, καθώς η ταχεία αύξηση των αποδόσεων καθιστά τις μελλοντικές ταμειακές ροές τους λιγότερο ελκυστικές, κανοντας τις μετοχές να φαίνονται υπερτιμημένες. Τα υψηλότερα επιτόκια εμποδίζουν επίσης την ικανότητα των εταιρειών τεχνολογίας να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξή τους.

Οι μετοχές Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Alphabet κινούνται με απώλειες πάνω από 1%, ενώ άνω του 2% είναι η πτώση σε Nvidia και AMD.

Το παραπάνω περιβάλλον επιδεινώνεται και από την έκκληση της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, να αυξηθεί το όριο του χρέους, διαφορετικά η χώρα πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπη με χρηματοπιστωτική κρίση και οικονομική ύφεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street