Με πολύ χαμηλό ρυθμό συναλλαγών, αλλά και με πιέσεις σε επιλεγμένους δεικτοβαρείς τίτλους, όπως η Coca Cola, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσεγγίζει για ακόμη μία φορά τις 870 μονάδες.

Τα επίπεδα πολιορκούνται για αρκετές ημέρες, αλλά παρά το γεγονός ότι η αβεβαιότητα συντηρείται, ειδικά η διεθνής, το ΧΑ καταφέρνει να τα διατηρεί.

Αυτή τη στιγμή ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,35% στις 872 μονάδες, ενώ ο όγκος που έχει διακινηθεί δεν ξεπερνά το 1 εκατ. τεμάχια, ίδιον της επιφυλακτικότητας της αγοράς. Και το ακόμη πιο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης είναι οι αρκετές εναλλαγές προσήμων των τίτλων, που πλην ορισμένων δεν έχουν παγιωθεί ακόμη.

Η εκτίμηση πάντως των περισσοτέρων αναλυτών είναι ότι τις μέρες που απομένουν μέχρι να λήξει το 9μηνο του έτους, η αγορά θα παραμείνει σε συσσώρευση, με το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον ειδικά σε τίτλους που είτε κυοφορούν εξελίξεις είτε έχουν δώσει μηνύματα από τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου. Και εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας, το θετικό σενάριο είναι πλέον να συντηρήσει τις 870 μονάδες, καθώς θα αποτρέψει την αρνητική βραχυπρόθεσμη του τάση.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων το -2,27% της Coca Cola, αλλά και το -1,60% του Τιτάνα και το -1,06% της ΕΛΧΑ επηρεάζουν την αγορά, όπως και το αρνητικό πρόσημο σε Eurobank, Μυτιληναίο, Εθνική και ΔΕΗ. Στον αντίποδα οι στηρίξεις της αγοράς είναι πολύ αδύναμες, με ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Alpha Bank να προσπαθούν να κρατήσουν το θετικό πρόσημο.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών