Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε σήμερα το ασήμι διευρύνοντας τις απώλειες του στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και πάνω από ένα χρόνο, με φόντο την ενίσχυση του δολαρίου. Σταθεροποιητικά κινήθηκε σήμερα και ο χρυσός.

Συγκεκριμένα η τιμή του ασημιού βρέθηκε να χάνει 4,6% στα 21,42 δολάρια την ουγγιά, που ήταν η χαμηλότερη τιμή του από τον Ιούλιο του 2020. Αν και αργότερα κατάφερε να ανακτήσει λίγο από το χαμένο έδαφος με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να υποχωρεί κατά 4,26% στα 21,51 δολάρια η ουγγιά. Αντιστοίχως, ο χρυσός χάνει 0,58% στα 1.727 δολάρια την ουγγιά.

Με την επίδοση του αυτή, το ασήμι οδεύει να συμπληρώσει τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του εδώ και ένα χρόνο, ενώ ο χρυσός διαγράφει το χειρότερο μήνα του από τον Ιούνιο.

Την ίδια ώρα ο δείκτης δολαρίου ενισχύεται περαιτέρω κατά 0,51% στα 94,24, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και δέκα μήνες.

Τα πολύτιμα μέταλλα έχουν βρεθεί στο στόχαστρο φέτος, καθώς οι κεντρικές τράπεζες, η μία μετά την άλλη, έχουν στείλει… σήμα περικοπής των μέτρων στήριξης και των προγραμμάτων αγοράς ομολόγων.

Η Fed κατά την τελευταία συνεδρίαση της επιβεβαίωσε πως το tapering θα δρομολογηθεί πριν τα τέλη της χρονιάς, με τον ίδιο τον Τζερόμ Πάουελ να υποστηρίζει πως η απόφαση θα «κλειδώσει» στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου. Η ΕΚΤ αποφάσισε τροποποίηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας άφησε ανοιχτό το παράθυρο για αύξηση των επιτοκίων ίσως και μέσα στη χρονιά.

Μέσα στο κλίμα αυτό, αναλυτές του κλάδου εκτιμούν πως το ασήμι σαφώς θα σημειώσει χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με το χρυσό καθώς τα… απόνερα από την έναρξη του tapering θα επιβαρύνουν περισσότερο το λευκό μέταλλο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές