Ήταν η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι της κορυφαίας αμερικανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου, της General Motors. Και τελικά η Μέρι Μπάρα «έσπασε» το… γυάλινο ταβάνι και στους κόλπους του πλέον ισχυρού επιχειρηματικού λόμπι των ΗΠΑ, του Business Roundtable.

Η εδώ και επτά χρόνια επικεφαλής της GM 2014, εξελέγη πανηγυρικά από τους συναδέλφους της CEOs στην ηγεσία του λόμπι διαδεχόμενη τον πρόεδρο και CEO της Walmart, Νταγκ ΜακΜίλον, ο οποίος βρισκόταν στην προεδρία του Business Roundtable από τον Ιανουάριο του 2020.

Το Business Roundtable ιδρύθηκε το 1972 και στους κόλπους του συναντά κανείς την «αφρόκρεμα» των Αμερικανών CEOs, όπως ο Τιμ Κουκ της Apple και ο Τζέιμι Ντίμον της JPMorgan Chase. Τα μέλη του εκπροσωπούν εταιρείες με συνολικά έσοδα που ξεπερνούν τα 9 τρισ. δολάρια και μετρούν τουλάχιστον είκοσι εκατ. εργαζομένους.

Σε τροχιά σύγκρουσης με το Κογκρέσο

Η θητεία της Μέρι Μπάρα θα είναι διετής και έρχεται σε ένα δύσκολο διάστημα για το επιχειρηματικό σκηνικό και τις σχέσεις του με την Ουάσιγκτον, καθώς η κυβέρνηση και το ελεγχόμενο από τους Δημοκρατικούς Κογκρέσο επιδιώκει να αυξήσει τους εταιρικούς φόρους, να επιβάλει νέους περιβαλλοντολογικούς κανόνες και να σκληρύνει τους εποπτικούς ρυθμιστικούς κανονισμούς.

Το ίδιο το Business Roundtable έχει ταχθεί υπέρ της δρομολόγησης του μεγάλου πακέτου υποδομών, αλλά προφανώς αντιτάσσεται σε τυχόν φορολογικές αλλαγές.

«Αδημονώ να εργαστώ για τη δρομολόγηση πολιτικών που προσφέρουν ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης και νέες ευκαιρίες για όλους τους Αμερικανούς» δήλωσε μετά τη νίκη της, η Μέρι Μπάρα, η οποία είναι μέλος του λόμπι από το 2017.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive