Στη μείωση των ωρών εργασίας προχωρά η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen λόγω της συνεχιζόμενης μεγάλης έλλειψης μικροτσίπ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι εργατοώρες θα περικοπούν σε πρώτη φάση για το πρώτο μισό του Οκτωβρίου στο κεντρικό εργοστάσιο της βιομηχανίας στο Βόλφσμπουργκ, αν και δεν αποκλείεται το μέτρο να παραταθεί. Παράλληλα, από μεθαύριο Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου μόνο μία μονάδα παραγωγής θα είναι σε λειτουργία.

Η γερμανική εταιρεία είναι μόλις η τελευταία από πολλές εταιρείες του κλάδου και όχι μόνο που έχουν αναγκαστεί σε περικοπές στην παραγωγή λόγω του συνεχιζόμενου παγκόσμιου προβλήματος της έλλειψης μικροτσίπ. Ένα πρόβλημα που ειδικοί του κλάδου εκτιμούν πως δεν θα επιλυθεί πριν το δεύτερο μισό της ερχόμενης χρονιάς.

Κορυφαίες βιομηχανίες αυτοκινήτου, όπως η VW, η BMW, η Ford και η GM έχουν ήδη προειδοποιήσει για μειωμένες πωλήσεις ήδη από το τρέχον τρίμηνο λόγω της πτώσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι ελλείψεις.

Σε νέα ανάλυση της η συμβουλευτική AlixPartners υπολόγισε πως οι ελλείψεις θα κοστίσουν στις αυτοκινητοβιομηχανίες 210 δισ. δολάρια σε χαμένα έσοδα, ένα ποσό διπλάσιο σε σχέση με τα 110 δισ. δολάρια απωλειών που είχε υπολογίσει σε προηγούμενη έκθεση της, το Μάιο. Κι αυτό διότι το πρόβλημα όχι μόνο εμμένει, αλλά γιγαντώνεται. Σε επίπεδο παραγωγής η έλλειψη ημιαγωγών μεταφράζεται σε 7,7 εκατ. οχήματα λιγότερα, αντί των 3,9 εκατ. που ανέφερε η προηγούμενη έκθεση.

Η ίδια η Volkswagen ανακοινώνει εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου στις 28 Οκτωβρίου και έχει προειδοποιήσει για χαμηλότερες επιδόσεις σε σχέση με το πρώτο μισό του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή