Με κέρδη κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, συνεχίζοντας την προσπάθεια να βελτιώσουν την εικόνα του Σεπτεμβρίου, με τον τεχνολογικό κλάδο να ηγείται της ανόδου.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,06% στις 34.410 μονάδες, με τον S&P 500 να είναι στο +0,24% και στις 4.370 μονάδες. Ο Nasdaq επιχειρεί στις 14.588 μονάδες με κέρδη 0,52%.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές των Nvidia και Micron, σημειώνουν σημαντικά κέρδη, ενώ άνω του +2% κινούνται οι Facebook, Apple και Netflix.

Στα μάκρο της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 11.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 362.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 25 Σεπτεμβρίου. Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters είχαν προβλέψει 335.000 αιτήσεις.

Μια ξεχωριστή έκθεση από το Υπουργείο Εμπορίου επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 6,7%, ανέφερε το υπουργείο στην τρίτη εκτίμηση της αύξησης του ΑΕΠ για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]