Αρνητικό έχει γίνει πλέον το κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί στην ανάκτηση των 870 μονάδων μόλις στην τελευταία συνεδρίαση του εννεαμήνου. Οι ανοδικές κινήσεις είναι πλέον μετρημένες, σε αντίθεση με τους πωλητές που επικρατούν σταδιακά στην αγορά.

Ο γενικός δείκτης κινείται πλέον με απώλειες 0,39%, αν και δεν υπάρχουν υπερβολές στις διακυμάνσεις. Η επιφυλακτικότητα άλλωστε είναι η πρωταγωνίστρια σε μια αγορά που έδειξε να επηρεάζεται αρκετά από τη διεθνή αβεβαιότητα και δεν διαθέτει πλέον τις σημαντικές στηρίξεις που απαιτούνται προκειμένου να μη δοκιμάσει τον κινητό των 200 ημερών στις 850 μονάδες.

Το αρνητικό επίσης είναι ότι η αγορά δεν στερείται θετικών καταλυτών. Τουναντίον μάλιστα, τόσο η πορεία της οικονομίας όσο και των επιδόσεων των εισηγμένων συνηγορούν στις long θέσεις. Αυτό όμως που προβληματίζει είναι το διεθνές κλίμα, το οποίο είναι όλο και πιο επισφαλές για κινήσεις με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον πλέον τα πρόσημα είναι αρνητικά στο ταμπλό, με τον Μυτιληναίο να χάνει 2,78% και τις Πειραιώς, Βιοχάλκο και ΓΕΚ Τέρνα να ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, Coca Cola, Εθνική, ΟΤΕ και Alpha Bank, ενώ στον αντίποδα, ο ΟΠΑΠ είναι στο +2%, και οι Eurobank και Λάμδα στο +1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες