Στα υψηλότερα επίπεδα ενός έτους ανήλθε την Πέμπτη το δολάριο έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, εν μέσω προσδοκιών της αγοράς ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει σύντομα το tapering.

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ανησυχίες που υπάρχουν μεταξύ του υψηλού πληθωρισμού και της αυξημένης ανεργίας είναι το πιο επείγον ζήτημα που αντιμετωπίζει η Federal Reserve αυτή τη στιγμή, αναγνωρίζοντας ότι οι δύο στόχοι της κεντρικής τράπεζας για σταθερές τιμές και πλήρη απασχόληση βρίσκονται σε δυνητική σύγκρουση.

Αυτή η αναφορά στον πληθωρισμό βοήθησε το αμερικανικό νόμισμα να ολοκληρώσει το τρίμηνο με θετική νότα.

«Στις αγορές συναλλάγματος, υπάρχουν προσδοκίες ότι η Fed θα συσφίξει τη νομισματική της πολιτική και το δολάριο είναι ένα ασφαλές περιουσιακό στοιχείο», δήλωσε ο Sebastien Galy, αναλυτής στη Nordea Asset Management.

Το δολάριο αυξήθηκε κατά 0,15% στα 94,489 έναντι ενός δείκτη νομισμάτων, κλείοντας το τρίμηνο με κέρδη 2,3%. Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,23% στα 1,1566 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020 έναντι του δολαρίου. Το δολάριο σημείωσε επίσης το υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο 2020 έναντι του γεν στο 112,05.

Επιπλέον, «η συνεχιζόμενη αντιπεράθεση αναφορικά με την ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ θα μπορούσε να ενισχύσει για λίγο τις αναταράξεις ταραχή των χρηματοπιστωτικών αγορών και να υποστηρίξει το δολάριο βραχυπρόθεσμα», ανέφεραν αναλυτές της CBA σε σημείωμά τους, που δημοσιεύει το Reuters.

Οι Αμερικανοί νομοθέτες συνεχίζουν να διαφωνούν για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης και αντιμετωπίζουν προθεσμία την Παρασκευή για να αποτρέψουν μια πιθανή παύση πληρωμών.
Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του Δημόσιου Ταμείου άλλαξε ελάχιστα στο 1,5323%, έχοντας αυξηθεί κατακόρυφα νωρίτερα την εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης