Οι πιθανότητες οι αγορές να διορθώσουν κατά 20% το επόμενο διάστημα είναι πολύ μεγαλύτερες από το να σημειώσουν ράλι κατά 20%, εκτιμούν σε ποσοστό 62%, συνολικά 90 συνταξιοδοτικά ταμεία, αμοιβαία κεφάλαια και hedge funds, σύμφωνα με έρευνα της Citigroup.

Με βάση τις εκτιμήσεις των θεσμικών αυτών κεφαλαίων, ο δείκτης – σηματωρός των μετοχικών τάσεων παγκοσμίως ο S&P 500, δεν αναμένεται να προσφέρει σημαντικές αποδόσεις μεσοπρόθεσμα, καθώς στο τέλος του 2021 θα βρίσκεται στις 4.487 μονάδες και στο τέλος του 2022 στις 4.630 μονάδες, δηλαδή μόλις 4% υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα.

Το 54% των θεσμικών κεφαλαίων στην έρευνα αναμένει πως το 2022 το δολάριο θα χάσει έδαφος, χρονιά κατά την οποία ο ενεργειακός κλάδος θα χάσει επίσης την ελκυστικότητά του, με την πληροφορική, την υγειονομική περίθαλψη, τις τράπεζες, την βιομηχανία, τα αγαθά πολυτελείας και τις υπηρεσίες επικοινωνίας να προσφέρουν καλύτερες αποδόσεις τον επόμενο χρόνο.

Μόλις το 23% θεωρεί τον πληθωρισμό παροδικό αναμένοντας πως η Fed θα αυξήσει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια στο β’ εξάμηνο του 2022 ή στο α’ εξάμηνο του 2023.

Στην έρευνα καταγράφεται η εκτίμηση πως το 2022 οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αναφοράς των ΗΠΑ θα ξεπεράσουν το 2% μία εκτίμηση που είναι ταυτόσημη με αυτή του Robert Buckland, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής της αμερικανικής τράπεζας, που συστήνει πλέον «αυξημένες θέσεις» στις μετοχικές αγορές της Ιαπωνίας και της Βρετανίας, «ουδέτερη θέση» για τις αγορές της ευρωζώνης και των ΗΠΑ και «μειωμένες θέσεις» για τις αναδυόμενες αγορές και την Αυστραλία.

Στην έρευνα πάντως τα θεσμικά χαρτοφυλάκια προτιμούν τώρα τις μετοχές των ΗΠΑ έναντι των μετοχών της Eυρωζώνης στα μέσα του έτους, ενώ για το 2022 οι προτιμήσεις σε ευρωζώνη, ΗΠΑ και αναδυόμενες αγορές ξεπερνούν το 20% για την κάθε κατηγορία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές