Νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας υπέγραψαν οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, με την αλυσίδα να δίνει γενναίες αυξήσεις και έξτρα παροχές συνολικού ποσού 15,7 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως 4 χρόνια πριν η Σκλαβενίτης απέκτησε τον έλεγχο της υπερχρεωμένης Μαρινόπουλος, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, η νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας με ισχύ από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 , περιλαμβάνει τα εξής:

–  Αύξηση μισθού 3% για εργαζόμενους που έχουν σήμερα μικτές μηνιαίες αποδοχές έως και 1.300 ευρώ και επιπρόσθετες παροχές για συνολικά πάνω από 24.000 εργαζόμενους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 90% των ανθρώπων της Σκλαβενίτης.

Στο πλαίσιο της αύξησης, ο βασικός μισθός για τους νεοπροσληφθέντες ανεβαίνει στα 825 ευρώ (από 800 ευρώ) και για όσους έχουν συμπληρώσει 2 χρόνια, στα 886 ευρώ (από 860 ευρώ).

–  Διάθεση μηνιαίας δωροεπιταγής ύψους 50 ευρώ σε τρίτεκνους ή πολύτεκνους εργαζομένους.

–  Διάθεση μηνιαίας δωροεπιταγής 100 ευρώ για κάθε παιδί εργαζομένου που έχει ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

– Την επικείμενη ανανέωση του ομαδικού προγράμματος ασφάλισης ζωής και υγείας για όλους τους εργαζόμενους της «Σκλαβενίτης».

–    Άδεια μετ’ αποδοχών κατά την ημέρα πραγματοποίησης του εμβολιασμού των εργαζομένων κατά του κορωνοϊού, μία παροχή που είναι σε ισχύ ήδη από τον Φεβρουάριο του 2021.

Παράλληλα, με βάση την προηγουμένη σύβαση εργασίας, όλοι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δικαιούνται έκπτωση 5% για αγορές ειδών ευρείας κατανάλωσης και 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού από τα καταστήματα της επιχείρησης.

Σε ισχύ, εξάλλου, παραμένουν οι ακόλουθες παροχές:

Χορήγηση δωροεπιταγών σε όλους τους εργαζομένους της επιχείρησης κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Χορήγηση δωροεπιταγών ύψους 300 ευρώ για εργαζόμενους που συμπληρώνουν 30 χρόνια στην επιχείρηση.

Επίδομα γάμου 60 ευρώ για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.

Μηνιαίο επίδομα 50 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζόμενους.

Μηνιαίο επίδομα προϋπηρεσίας στην επιχείρηση (100 ευρώ για 20 ως 30 χρόνια και 150 ευρώ για πάνω από 30 χρόνια).

Επίδομα θέσης ευθύνης για τα στελέχη της επιχείρησης.

Προσθήκη ειδικής άδειας 10 ημερών με αποδοχές, επιπλέον των προβλεπόμενων από τον νόμο,  για εργαζόμενους γονείς με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω επιδόματα ισχύουν αναλογικά και για τους εργαζομένους μερικής απασχόλησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελληνίου Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης «Με τη σύμβαση του 2018, η οποία υπογράφτηκε σε συνθήκες αβεβαιότητας, κατοχυρώθηκαν μισθοί και δικαιώματα και διασφαλίστηκαν οι θέσεις εργασίας. Με τη σύμβαση του 2019 προστέθηκαν το πρόγραμμα δωρεάν ιδιωτικής ασφάλισης αλλά και σειρά αδειών που ισχύουν μόνο στον δημόσιο τομέα. Τώρα, με τη σύμβαση του 2021, προστίθεται κάτι πολύ σημαντικό: Σε αυτή τη συγκυρία και για πρώτη φορά έπειτα από 13 χρόνια στον κλάδο μας, δίδεται μία τόσο μαζική αύξηση μισθού (23.700 εργαζόμενοι) και δημιουργείται ένα συνολικό πλέγμα προστασίας (δωροεπιταγές, ειδικές άδειες, εκπτώσεις) σε οικογένειες 2.037 εργαζομένων που έχουν ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες. Όλοι μαζί έχουμε καταφέρει πολλά μέχρι σήμερα. Η προσπάθεια συνεχίζεται!»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις