Εν συντομία…

Το νόμισμα AVAX του Avalanche δικτύου, είναι πλέον διαθέσιμο στο αμερικανικό ανταλλακτήριο Coinbase. Χάρη στη νέα αυτή προσθήκη, οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν, να στέλνουν και να λαμβάνουν, καθώς επίσης και να αποθηκεύουν το AVAX άμεσα και με ευκολία.
Με την προσφορά του στο ανταλλακτήριο, επήλθε μια πτώση στην τιμή του νομίσματος. Εχθές, η τιμή του Avax κατέγραψε κάθοδο, η οποία συνεχίζεται έως και σήμερα.

Το δίκτυο Avalanche

Το κρυπτονόμισμα είναι το δέκατοτρίτο (13) στη λίστα με τα πιο υψηλά σε κεφαλαιοποίηση νομίσματα. Η κεφαλαιοποίηση του ανέρχεται στα $14 δισεκατομμύρια. Το δίκτυο Avalanche, όπως και το δίκτυο Solana, χαρακτηρίζονται συχνά από την ευρύτερη αγορά ως “Δολοφόνοι του Ethereum”, αποτυπώνοντας έτσι τη σπουδαιότητα του πρότζεκτ. Μέσω της τεχνολογίας του, στοχεύει να ανταγωνιστεί το Ethereum, το δεύτερο υψηλότερο σε κεφαλαιοποίηση δίκτυο.
Αναλυτικότερα, το Avalanche είναι μια πλατφόρμα ανοικτού κώδικα που, όπως και το Ethereum, είναι κατάλληλο για τους προγραμματιστές που επιθυμούν να αναπτύξουν προγράμματα, όπως αποκεντρωμένες εφαρμογές (Decentralized Apps/DApps) ή πολύ-λειτουργικά blockchains (multi-functional blockchains). Συγκριτικό του πλεονέκτημα είναι ταχύτερη, ασφαλέστερη και πιο οικονομική διεκπεραίωση των συναλλαγών.

Η πορεία του νομίσματος

Το νόμισμα έχει σημειώσει μία ιδιαίτερη πορεία. Τους τελευταίους μήνες, κινήθηκε ανοδικά, καταγράφοντας και το ιστορικό του υψηλό την περασμένη εβδομάδα, στα $79,31. Την επιτυχία του αυτή ακολούθησε μία βύθιση κατά 17%. Μόλις πριν από δύο ημέρες, το ευρύτερο αρνητικό πρόσημο της κρυπτο-αγοράς επηρέασε και το AVAX. Ωστόσο, κοιτώντας την πορεία του μακροσκοπικά, από τον Ιούλιο η απόδοση του κρυπτονομίσματος εξακολουθεί να είναι πάνω από το 400% .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;