Η Toyota κατέγραψε μείωση στην παγκόσμια παραγωγή της για πρώτη φορά τους τελευταίους 12 μήνες τον Αύγουστο, λόγω της έλλειψης εξαρτημάτων που ήταν αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία TMC.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πωλήσεων, της παραγωγής και των εξαγωγών της εταιρείας, η παραγωγή της Toyota μειώθηκε κατά 16,2% σε ετήσια βάση, σε 531.448 μονάδες, τον Αύγουστο.

Η συνολική παραγωγή – συμπεριλαμβανομένων και των οχημάτων που κατασκευάζονται στις θυγατρικές Daihatsu Motor και Hino Motors – ανήλθε σε 632.489 μονάδες, μειωμένη κατά 12,5%, κατά την ίδια περίοδο.

Αύξηση για δωδέκατο συνεχόμενο μήνα, είχαν οι παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota, οι οποίες ανήλθαν στις 748.893 μονάδες αυτόν τον Αύγουστο, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 4%.

Πτώση εξαγωγών

Οι εξαγωγές της Toyota είδαν επίσης σημείωσαν πτώση για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες, καθώς υποχώρησαν κατά 13,8%, και στις 108.987 μονάδες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τον Σεπτέμβριο, η TMC περιόρισε την πρόβλεψή της, για τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου 2022, σε 9 εκατομμύρια μονάδες λόγω του αντίκτυπου της περικοπής της παραγωγής, ενώ αρχικά είχε κάνει πρόβλεψη για 9,3 εκατομμύρια μονάδες.

Επίσης, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανέστειλε τα σχέδιά της για την εγχώρια παραγωγή ολοκληρωμένων οχημάτων στην Ιαπωνία, κυρίως λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών που προέκυψε από την εξάπλωση της COVID-19 στη Νοτιοανατολική Ασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή