Η PepsiCo ανακοίνωσε την Τρίτη ότι πιθανότατα θα αυξήσει τις τιμές των προϊόντων της στις αρχές του επόμενου έτους, καθώς φαίνεται να ξεπερνάει τις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας που περιλαμβάνουν από την έλλειψη μπουκαλιών Gatorade έως την έλλειψη οδηγών φορτηγών.

Ο οικονομικός διευθυντής Χιου Τζόνστον δήλωσε στο Reuters ότι η PepsiCo έπρεπε να «παλέψει» για να ξεπεράσει την έλλειψη σε κουτάκια αλουμινίου και μπουκάλια τους τελευταίους μήνες καθώς η ζήτηση για τα ποτά της αυξήθηκε στα εστιατόρια και τα θέατρα μετά την άρση των περιορισμών που προκλήθηκαν από την πανδημία.

Η PepsiCo έχει ήδη αυξήσει τις τιμές των αναψυκτικών και των σνακ της τις τελευταίες εβδομάδες, επαναλαμβάνοντας τη στρατηγική της ευρύτερης βιομηχανίας συσκευασμένων τροφίμων καθώς οι αυξανόμενες τιμές των πρώτων υλών συμπιέζουν τα περιθώρια κέρδους.

«Πιστεύω ότι πιθανότατα θα υπάρξουν κάποιες αυξήσεις τιμών και το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, καθώς απορροφάμε και αποκλείουμε τον αντίκτυπο του πληθωρισμού σε βασικά προϊόντα», δήλωσε ο Τζόνστον, ο οποίος εκτίμησε πως οι περισσότερες διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού θα μετριαστούν έως το τέλος του 2021.

Πλήγμα στη Βρετανία

Η δραστηριότητα της PepsiCo στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης πληγεί από την έλλειψη οδηγών φορτηγών στη Βρετανία μετά το Brexit, λόγω των σκληρών κανόνων μετανάστευσης και της απαγόρευσης στην εκπαίδευση και εξέταση νέων οδηγών εδώ και περίπου έναν χρόνο.

Ωστόσο, ο Τζόνστον σημείωσε ότι δεν αναμένει έλλειψη προϊόντων PepsiCo στα σούπερ μάρκετ, εκτιμώντας ότι η εταιρεία θα πρέπει να είναι σε καλύτερη κατάσταση μέχρι το τέλος του τέταρτου τριμήνου.

Η Pepsico αναμένει ότι τα δημοσιονομικά έσοδα για το 2021 θα αυξηθούν περίπου 8%, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της για αύξηση 6%.

Τα οργανικά έσοδα της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 9%, εκ των οποίων οι 5 ποσοστιαίες μονάδες προήλθαν από την πώληση προϊόντων υψηλότερης τιμής. Το κόστος αυξήθηκε πάνω από 10%, λόγω των υψηλότερων δαπανών για διανομή και εμπορία.

Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 11,6% στα 20,19 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 4 Σεπτεμβρίου, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 19,39 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του IBES από την Refinitiv.

Οι μετοχές της PepsiCo αυξήθηκαν οριακά στις συναλλαγές πριν από την αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή