Υπό έλεγχο προσπαθεί να κρατήσει τις απώλειες του το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και δεν μπορεί να αποδεσμευτεί από το αρνητικό διεθνές κλίμα, δείχνει όμως ότι έχει τις δυνάμεις να κρατήσει τη ζώνη των 870 μονάδων.

Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,98% στις 873,48 μονάδες, έχοντας μάλιστα αρκετά ικανοποιητικό τζίρο.

Κρατάει… χαρακτήρα

Αυτό που παρατηρείται και σήμερα, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, είναι ότι το ΧΑ καταφέρνει να κρατήσει… χαρακτήρα, όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr, έναντι των αναταράξεων διεθνώς. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να διαφοροποιηθεί πλήρως, αλλά ότι δείχνει αντοχές κρατώντας ένα σημαντικό περιθώριο πάνω από τις κρίσιμες 850 μονάδες είναι ένα θετικό μήνυμα μετά από την πολύμηνη συσσώρευση.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι αυτή η όψη που εμφανίζει η ελληνική αγορά το τελευταίο διάστημα έχει διττή ανάγνωση. Από τη μία είναι θετική έναντι των διεθνών αναταράξεων, αλλά από την άλλη ενώ έχει ισχυρούς ανοδικούς καταλύτες, με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας να είναι στην πρώτη θέση, δεν μπορεί να τους υλοποιήσει. Ο λόγος δεν διατυπώνεται μονολεκτικά, καθώς είναι συνάρτηση ενός περίπλοκου περιβάλλοντος, εντός και εκτός συνόρων.

Η εικόνα στο ταμπλό

Έτσι σε αυτό το περίπλοκο περιβάλλον, οι πιέσεις σε Coca Cola, Jumbo, Μυτιληναίο, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Alpha Bank είναι ισχυρές και επηρεάζουν σαφώς την αγορά, όπως άλλωστε τα μικρά αλλά αρνητικά πρόσημα σε Eurobank, ΟΠΑΠ, Πειραιώς και ΔΕΗ.

Στον FTSE 25 υπάρχουν και κάποιες μικρές ανοδικές κινήσεις, όπως αυτές σε ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΧΑ, αλλά ακόμη είναι πολύ περιορισμένες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών