Η ανοδική αντίδραση στο ΧΑΑ ήλθε απόρροια της συνδυασμένης οπτικής στις διεθνείς αγορές με την εκείθεν καλή συμπεριφορά, και της ανθεκτικής συμπεριφοράς στις 870 μονάδες.

Το εν λόγω επίπεδο έχει δύο λειτουργίες: αφενός απετέλεσε το αγοραστικό σήμα που τιμήθηκε στις επόμενες ώρες, και πλέον ο Γενικός Δείκτης κοιτάει την αντίσταση των 895, που λογικά θα ταλαιπωρήσει˙

αφετέρου έδωσε ένα καθαρό σημείο εξόδου από βραχυπρόθεσμες αγοραστικές θέσεις, ώστε οποιαδήποτε διάσπαση αυτών σε ωριαίο κλείσιμο, θα πρέπει να οδηγήσει σε άμεση απεμπλοκή. Κι αυτό είναι αληθές υπό το πρίσμα του κινδύνου που ελλοχεύει με την απώλεια των στηρίξεων αυτών, με επόμενο (και βασικό) επίπεδο τις 835 μονάδες, εν είδει μεσοπρόθεσμης στήριξης στον πλαγιοανοδικό σχηματισμό.

Τέλος, μια παρατήρηση που επιρρωνύει τη θετικότητα της χθεσινής συνεδρίασης (+1,17%) είναι η συνεχιζόμενη εναλλαγή τίτλων με πρωταγωνιστικό ρόλο. Επί παραδείγματι, στην παρέα των υπεραποδιδόντων τίτλων μπήκαν χθες αυτοί των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ +4,29%) και Motor Oil (ΜΟΗ +3,53%), ένα γεγονός που προσδίδει ποιοτικά χαρακτηριστικά στην τρέχουσα ανοδική αντίδραση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News