Η επικείμενη έγκριση του Bitcoin ETF από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, SEC, έχει συμβάλλει στη χάραξη της ανοδικής του πορείας. Το νόμισμα, με εβδομαδιαία αύξηση κατά 26%, κατάφερε σήμερα να ξεπεράσει τα 55.000 δολάρια.

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου είναι η πιθανή ημερομηνία έκδοσης της τελικής απόφασης, για έγκριση ή απόρριψη, του προϊόντος.

Το κρυπτογραφικό επενδυτικό προϊόν

Ένα Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο Bitcoin/ Bitcoin ETF είναι ένα επενδυτικό εργαλείο που επιτρέπει στους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές που αντιπροσωπεύουν το κρυπτονόμισμα Bitcoin. Οι επενδυτές δεν χρειάζεται να εμπλακούν με τη διαδικασία αγοράς του Bitcoin, ούτε με την αποθήκευση του σε κάποιο ασφαλές πορτοφόλι.

Η καθυστέρηση της SEC

Γενικώς, όλο και περισσότερες μεγάλες εταιρείες στον κλάδο, επιθυμούν την ενσωμάτωση crypto στα προϊόντα τους. Ωστόσο, αν και οι αιτήσεις για Bitcoin ETF συσσωρεύονται, η SEC συνεχίζει να καθυστερεί τη λήψη τελικής απόφασης για έγκριση ή απόρριψή τους. Προς το παρόν, τουλάχιστον 13 εταιρείες έχουν υποβάλει αίτηση στην SEC και αυτήν τη στιγμή αναμένουν απάντηση.

Ο ρυθμιστικός φορές ανησυχεί για την τιμολογιακή χειραγώγηση στην κρυπτο-αγορά. Η επίτροπος του SEC Hester Peirce, δήλωσε πως η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι δεν χρησιμοποιούνται τα ίδια κριτήρια, όπως για τα παραδοσιακά ETF.

Η ‘μεγάλη εικόνα’

Το μόνο σίγουρο είναι πως η ενδεχόμενη έγκριση και η δημιουργία κρυπτο-κεντρικών προϊόντων θα επιφέρει ένα κλίμα αισιοδοξίας στις κρυπτο-αγορές, το οποίο θα αποτυπωθεί και στις τιμές. Η επιθυμία ενσωμάτωσης του από μεγάλες εταιρείες υποδεικνύει πως στον ορίζοντα πλέον υπάρχει η υιοθέτηση (mass adoption) του κρυπτονομίσματος από θεσμικά χαρτοφυλάκια. Ωστόσο, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα την τελική απόφαση της Επιτροπής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα