Τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 15 ετών σημείωσαν οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο, ενόψει της άρσης του προσωρινού αφορολόγητου για αγορά κατοικίας. Μάλιστα, αναμένεται να συνεχιστεί η ανοδική τους πορεία σε νέα επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με την Halifax, την οποία επικαλείται το Reuters.

Οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1,7% από τον Αύγουστο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2007.

Σε ετήσια βάση, η αύξηση των τιμών των κατοικιών επιταχύνθηκε κατά 7,4% από 7,2% τον Αύγουστο, έχοντας καταγράψει επιβράδυνση και τους τρεις προηγούμενους μήνες.

Η αγορά κατοικιών στη Βρετανία εκτινάχθηκε μετά την άρση του πρώτου lockdown πέρσι, καθώς οι άνθρωποι που εργάζονταν περισσότερο από το σπίτι αναζητούσαν μεγαλύτερα ακίνητα και αφότου το υπουργείο Οικονομικών μείωσε τον φόρο για την αγορά κατοικίας, ευνοϊκή ρύθμιση η οποία έληξε στο τέλος Σεπτεμβρίου.

H μείωση φόρου έληξε πλήρως στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο Ράσελ Γκάλεϊ, διευθύνων σύμβουλος της Halifax, δήλωσε ότι η έλλειψη προς πώληση κατοικιών θα παραμείνει ο ισχυρότερος παράγοντας για την αγορά και θα στηρίξει τις τιμές το επόμενο έτος, έστω και με μια πιθανή επιβράδυνση των ανατιμήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή