Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε την Τρίτη ότι δεν υπήρξε κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο και συνέδεσε τα πρόσφατα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην εφοδιαστική αλυσίδα βενζίνης και τροφίμων, με την αναζωπύρωση της οικονομίας.

Μιλώντας στο BBC Radio 4, ο Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε την κατάσταση «ένα τεράστιο ξύπνημα».

«Φανταστείτε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στη βαθιά κατάψυξη και οι σωλήνες ξεπαγώνουν αυτή τη στιγμή – το άγχος και η πίεση της οικονομίας που ξυπνά», είπε χαρακτηριστικά.

Μόλις 127 οδηγοί

Ο Τζόνσον αποκάλυψε ότι μόνο 127 ξένοι οδηγοί υπέβαλαν αίτηση για το νέο καθεστώς προσωρινής θεώρησης βίζας προκειμένου να εργαστούν στον κλάδο των μεταφορών και εκτίμησε ότι «αυτό δείχνει ότι πρόκειται για παγκόσμια έλλειψη».

Ο βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως η κρίσης στα καύσιμα, τα άδεια ράφια των σούπερ μάρκετ και οι αυξανόμενες τιμές ενέργειας ήταν συμπτώματα της οικονομικής πορείας της χώρας, η οποία προσπαθεί να ξεπεράσει την έλλειψη παραγωγικότητας, τους χαμηλούς μισθούς, την έλλειψη επενδύσεων σε ενέργεια και υποδομές.

«Αυτή η κυβέρνηση κάνει τα δύσκολα, μακροπρόθεσμα πράγματα», είπε ο Τζόνσον.

«Ολοκληρώσαμε το Brexit, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο να κάνουμε και τώρα θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα υποκείμενα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε.

Ο Τζόνσον είπε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε εν μέρει από τις επιχειρήσεις καθώς κατάφεραν να «κεντρίσουν τη μετανάστευση χαμηλού μισθού και χαμηλού κόστους για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

Δεν θα τραβήξουμε το μοχλό της «ανεξέλεγκτης μετανάστευσης»

«Πιστεύω ότι η φυσική ικανότητα αυτής της χώρας να επιλύσει τα προβλήματα στις εφοδιαστικές της αλυσίδες είναι πολύ ισχυρή. Αλλά αυτό που δεν θα κάνουμε είναι να τραβήξουμε το μοχλό με την ένδειξη «ανεξέλεγκτη μετανάστευση».

Τα σχόλια του Τζόνσον ήρθαν καθώς η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή κρίση βενζίνης για σχεδόν δύο εβδομάδες.

Η έλλειψη οδηγών βαρέων φορτηγών ανάγκασε εκατοντάδες πρατήρια βενζίνης να κατεβάσουν ρολά λόγω ελλείψεων αποθεμάτων, ενώ οι οδηγοί συνεχίζουν να συνωστίζονται σε ουρές σε όποια ακόμα πρατήρια είναι ανοιχτά.
Η έλλειψη οδηγών που εκτιμάται σε περίπου 100.000 έχει επηρεάσει αρνητικά την οικονομία καθώς τα σούπερ μάρκετ ανοίγουν τις πόρτες τους σε πελάτες με άδεια ράφια όλο και πιο συχνά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα