Η αγορά κρυπτονομισμάτων αναπτύσσεται αλματωδώς τα τελευταία χρόνια. Επηρεάζει ήδη κάθε πτυχή της παγκόσμιας οικονομίας και υπάρχει μόλις λίγο παραπάνω από δέκα χρόνια! Τη φετινή χρονιά, ειδικά η διερεύνηση των κρυπτονομισμάτων έχει γίνει πλέον μια mainstream υπόθεση.

Bitcoin, Ethereum, Tether, Monero, Dogecoin και τόσα άλλα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ερευνητές από το CoinDesk, το Πανεπιστήμιο Stanford και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) ανέλυσαν 230 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο και τα ταξινόμησαν σύμφωνα με πέντε παράγοντες, σε μια προσπάθειά τους να δείξουν ποια είναι τα πλέον κατάλληλα να μας μάθουν τα πάντα σχετικά με το blockchain.

Ανάμεσα στα κριτήρια που χρησιμοποίησαν ήταν ο επιστημονικός αντίκτυπος, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των ερευνητικών εργασιών που σχετίζονται με το blockchain και τα κρυπτονομίσματα που δημοσιεύθηκαν μεταξύ 2019 και 2021, οι υφιστάμενες προσφορές που σχετίζονται με το blockchain στα campus, συμπεριλαμβανομένων τάξεων, εκπαιδευτικών κέντρων, κλαμπ και πολλά άλλα, το κόστος της συμμετοχής και η ευρύτερη ακαδημαϊκή φήμη.

Το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης κατατάχθηκε πρώτο, και ακολούθησαν: δεύτερο το Royal Melbourne Institute of Technology από την Αυστραλία, τρίτο το Berkeley της Καλιφόρνια, τέταρτο το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και πέμπτο το MIT .

Από τα 50 κορυφαία πανεπιστήμια, τα 13 βρίσκονται στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου της Αριζόνα (30ο) και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (41ο).

Τα 20 κορυφαία

Ακολουθούν τα 20 κορυφαία πανεπιστήμια για blockchain, σύμφωνα με την CoinDesk
1. Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης
2. Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μελβούρνης
3. Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Μπέρκλεϋ
4. Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης
5. Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης
6. Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Χονγκ Κονγκ
7. University College London (UCL)
8. Πανεπιστήμιο Tsinghua
9. Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ
10. ETH Ζυρίχη
11. Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang, Σιγκαπούρη
12. Πανεπιστημιο του Στανφορντ
13. UNSW Σίδνεϊ
14. Πανεπιστήμιο City του Χονγκ Κονγκ
15. Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
16. Πανεπιστήμιο Shanghai Jiao Tong
17. Πανεπιστήμιο Cornell
18. Delft University of Technology
19. Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ
20. Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία